![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 1.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie...
Mam następujący problem. W tabeli pokoje są następujące pola: Nr_pokoju int, Ilosc_miejsc int, Wyposazenie TEXT, Uwagi TEXT, Pracownik_odpowiedzialny_za_pokoj int, Stan BOOL, CONSTRAINT Nr_popokoju_kg PRIMARY KEY (Nr_pokoju), Chodzi o to, żeby narysować tabelkę z nr_pokoi i jeżeli stan pokoju=true tło było np:zielone, a w przeciwnym wypadku czyli jak stan pokoju=false to np:zółte. Zrobiłem to w taki sposób:
Problem polega na tym: Mam wprowadzone 4 pokoje i 2 pierwsze maja stan=true(zielone) a 2 pozostałe stan=false(żółte), W wyświetlonj tabelce 2 pierwsze pola są zielone a 2 pozostałe żółte i to się zgadza.... ALE wyświetla mi tylko nr pierwszego pokoju... Gdzie jest błąd??Może da rade to zrobić inaczej?? Zgóry dzieki za wszelkie wskazówki.... Pozdrawiam... JUŻ ZROBIONE!!!! JAKIE TO PROSTE:D
Ten post edytował bart023 21.03.2005, 21:40:12 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 1.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprawdziłem ten sposób teraz nr pokojów wyświetla poprawnie...
ALE kolory się nie zgadzają.... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
Tzn. że odwrotnie się kolory wyświetlają ?
|
|
|
![]()
|
|
Cytat(crashu @ 2005-03-19 16:27:08)
tzn: jak jest tak jak w tym kodzie wartosc ustawiona na wiersz[1] == TRUE to wszystkie pokoje leca na TRUE jak ustawilem na wiersz[1] == FALSE to wszystkie pokoje leca na FALSE. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 01:34 |