![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 607 Pomógł: 23 Dołączył: 8.09.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, nie mogę coś wpaść na poymsł, jak pobrać dane z poprzedniego miesiąca, piszę coś na wzór:
Niestety, nie jest to poprawna składnia :|. -------------------- Audio: Metallica, Soil, RHCP, OffSpring, Green Day, "Retro", Gorillaz, Disturbed, Coma
DB: MySQL 4.1 | php: 4.4.3 Pomogłem Ci? Wciśnij przycisk POMÓGŁ. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 764 Pomógł: 3 Dołączył: 30.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 607 Pomógł: 23 Dołączył: 8.09.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
niestety nie dizała :|
Spokojnie, nie wszyscy na raz, staarczy mniejsca dla Wszystkich :] -------------------- Audio: Metallica, Soil, RHCP, OffSpring, Green Day, "Retro", Gorillaz, Disturbed, Coma
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 764 Pomógł: 3 Dołączył: 30.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to moze w takim badz razie napisalbys jaka masz strukture bazy danych, jakie wysylasz zapytanie w koncu jaki blad sie zglasza a nie czepial sie ze nikt nie odpowiada?!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zastosuj funkcje interval
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
@SongoQ: nie mam za bardzo pomysłu na wykorzystanie Twojej metody, mam wypisywać każdy miesiac osobno?
struktura wygląda tak: nazwa - typ id - int date - date (...) po prostu nie zwraca mi wyników po zapytaniu SQL, a na pewno powinnien podać mi kilka. Struktura skryptu itp. sa na pewno dobrze Ten post edytował Spirit86 26.03.2005, 12:32:08 -------------------- Audio: Metallica, Soil, RHCP, OffSpring, Green Day, "Retro", Gorillaz, Disturbed, Coma
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 17.07.2003 Skąd: Tarnów/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a może coś takiego będzie działać (psql):
Pisane z palce ale chyba cos w tym stylu. Pozdrawiam, Kuba Ten post edytował behemot 26.03.2005, 12:55:32 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Spirit86 Mozesz uzyc przedzialu dat.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Witaj!
Mój podany wcześniej przykład był bliski temu co chciałeś osiągnąć i w przypadku prawidłowego jego zastosowania na pewno zwróciłby Ci wartości (chyba - nie sprawdzałem - byłyby kłopoty na przełomie roku). W związku z tym w tej chwili ze swojej strony proponuję drugie rozwiązanie.
PS. Ja nie sprawdzałem dokładnie tego podanego przykładu (nie chciało mi się sprawdzać dla większej ilości przypadków, jednak jak następnym razem napiszesz, że coś Ci nie działa to wcześniej zapoznać się z funkcjami użytymi w powyższym zapytaniu a na pewno przy odrobinie dobrej woli uda Ci się znaleźć rozwiązanie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zakladajac ze miesiacem nie jest styczen w mssql zadziala cosik takiego
count jest funkcja agregujaca i wyniki trzeba w mssql'u grupowac. dla stycznia trzba napisac case'a ale niestety nie mam teraz zadnej bazy przy sobie i nie mam jak sprawdzic skryptu. mam nadzieje ze cosik pomoge. Pozdrawiam -------------------- Apache 2.0.53 | PHP 5.0.3 | MSSQL 2000 SP4
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 12:14 |