![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 0 Dołączył: 12.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam, mam dla Was wielką prośbe...
jeśli komuś się chce, to wejrzyjcie w kod poniższej klasy, która generuje drzewo kategorii w mojej aplikacji i moze daloby sie ją jakoś poprawic, wyglądała bardziej profesjnalnie... Klasa jest juz podczepiona pod wiekszy projekt, wiec wazne jest, zeby funkcje zwracaly te same wyniki, no chyba ze jakas lzejsza przeróbka... Klasa dziala.. tylko mam problem typu: funkcja szukaj_kat ma znaleźć kategorie podaną w parametrze, (musi byc parametr, bo drzewo stworzone jest na pczątku całe i robie $this->szukaj_kat(4) na przyklad) i zwrócić węzeł... Narazie robie to przez global $wezel; $wezel=$wynik; gdzie $wezel jest zdefiniowany w kodzie nad $drzewo = new ..... , nie dziala to przez return $wezel, wiec nie moge zrobic czegos takiego: $wezel=$this->szukaj_kat(4); wtedy wezel nie jest obiektem. to chyba wynika z rekurencyjnosci tej funkcji, ale nie wiem jak ją zatrzymać w odpowiednim momencie... Do klasy będzie potrzebna tabela kategorie: PK kategoria_ID // id kategorii nazwa //nazwa kategorii potomek //istnienie potomka 0/1 przodek //id przodka kategorii
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten temat tu nie pasuje
![]() -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
pro -> php
-------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 0 Dołączył: 12.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
on był pro, został chyba przeniesiony
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:22 |