![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 199 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2004 Skąd: Czymiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z skryptem ktory aktualizuje dane zmienne są przekazywane polaczenie z baza jest ale wartosci nei sa wprowadzane do bazy oto kod :
-------------------- Pozdrawiam Karolski
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Zamiast średników dawaj przeczinki:
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 199 Pomógł: 0 Dołączył: 12.02.2004 Skąd: Czymiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dalej nic
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Żadnych błędów nie wywala?
Może $id takiego nie ma w bazie. Na pewno otrzymujesz dobre id? Popatrz. PO za ty w where nie daje się id w ciapkach. Ogólnie leiej żadnych wartości liczbowych nie dawadź w ciapkach -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
$id tak jak inne zmienne sa przekazywane ale nic kompletnie sie nie dzieje
|
|
|
![]()
|
|
Wyswietl se zapytanie z wartościami. Wstaw je recznie do bazy i zobacz czy sięwykona. Bedziesz wiedział, czy to wnim jest bLąd.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Sprawdzałem takim poleceniem i dziala ale za tamto nie che zadzialac.
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O ile dobrze pamiętam php nie przetwarza zmiennych gdy są podawane w apostrofach ' $zmienna '. Być może tak samo jest z mysql. U siebie w bazie do aktualizacji danych mam:
UPDATE .......... SET Imie=\"$zmienna\"; i działa. Ewentualnie mógłbyś spróbować poprostu: UPDATE ..... SET Imie= $zmienna; ale nie sprawdzałem, czy to działa. Ten post edytował Neo_MM 15.04.2005, 14:11:04 -------------------- Początkujący.
Apache 2.0.52 | PHP 5.0.3 | MySQL 4.1 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 06:40 |