![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 17.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Otóż jestem prawie kompletnym lamusem w php i mam problem nawet ze wstawieniem gotowego skryptu:] Problem przedstawia się następująco
http://bangman.w.szu.pl/rom.php/ Gdy próbuję dodawać komentarze na moim kompie (localhost) to wszystko gra, ale po wgraniu na serwer już nie. rom.php
prop.php
Katalog oraz wszelkie pliki mają CHMOD 777 Hmm... nie wiem co z tym zrobić i z góry dzięki za pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 16.03.2005 Skąd: Płońsk Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Moze takie cos zadziała. Ale nie jestem pewien.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 17.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
i nic...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 14.03.2005 Skąd: W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jezeli masz zmienne przekazywane przez formularze lub adresy, to spróbuj odwołać się do nich za pośrednictwem tablic $_POST, czy też $_GET.
Bo coś mi się widzi, że $message to jest postem albo getem przeslane -jeżeli tak to zamień na $_POST[message] lub $_GET[message] Poza tym być może potrzeba $_SERVER[PHP_SELF] zamiast $PHP_SELF . Skoro działało ci na localhost, to problem zapewne tkwi w konfiguracji serwera ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 16.03.2005 Skąd: Płońsk Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Dziwny masz ten problem... nie znam calego skryptu. Ale po tym kawalku to mozna go by tak przerobić:
Tylko w katalogu głównym "http://bangman.w.szu.pl/" Bedizsz musiał dodac plik o nazwie komentarze.txt. I nadac mu chmod 777. |
|
|
![]()
|
|
dalej nie działa
![]() ok już wszystko działa ![]() ![]() ![]() Ten post edytował BangMan 19.03.2005, 09:44:37 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 23:23 |