![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cóż...
Zrobiłem system newsów. Dodawanie i pokazywanie newsów oparte na bazie danych. Działa Kiedy jednak spróbowałem dodać obsługę komentarzy skrypt się rozwalił... Mogę prosić szanowną publikę o poprawienie błędów?? Będę dozgonnie wdzięczny... Błędy te siedzą zapewne w plikach index/komentuj. Index nie potrafi dobrze przekazać do zmiennej w URLu wartości, natomiast w pliku komentuj nie działa nic... Wsyzstkie pliki można oglądać tu: http://www.members.lycos.co.uk/fipaj/news/ Oto pliki: index.php
panel.php
komentuj.php
Ten post edytował Fipaj 17.03.2005, 13:30:42 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Plik index.php, wiersz 17. - Czy czasem to przypisanie nie powinno być odwrotnie skonstruowane ?
Plik komentuj.php. linie 38-39 Dlaczego do zmiennych $_POST przypisywane są wartości z pół formularza, które przecież będą zawierać te same wartości co zmienne $_POST po submicie ? To jest bez sensu. -------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 214 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2004 Skąd: Legionowo Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeszcze zwroc uwage na wiersz 9, 25-26 i 42-43 w pliku komentuj.php. Zmienne przekazywane w pasku adresu w przeglądarce powinny być pobierane metodą $_GET[], np. zamiast:
powinno być:
Niektóre serwery mogą obslugiwać samą zmienna $k, ale zalecane jest stosowanie $_GET[]. A poza tym w twoim zapytaniu jest błąd, bo tam, gdzie masz WHERE identyfikator='$k' następuje zamknięcie łańcucha. Chyba chodziło ci o WHERE identyfikator=' . $k . ' |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cały czas nie działa...
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 848 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może chodzi o łączenie stringów:
zamiast
powinno być:
i tak dalej.... Tak apropos to uprościłbym troszkę wyświetlanie. Zamiast:
napisałbym:
Ten post edytował Vertical 17.03.2005, 16:42:19 |
|
|
![]()
|
|
Nic... Nie idzie... Chyba trzeba będzie plik komentuj.php przepisać od nowa... ale nie mam pomysłu, co tam może być nie tak... zbyt zawiłe to dla mnie
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:44 |