![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Załóżmy, że chcę wybrać jakiś plik który ma zostać wysłany na serwer lub gdziekolwiek. Więc bierzemy tag i wykonujemy następującą "operację":
Teraz moje pytanie brzmi - w jaki sposób zmusić cały skrypt, za pomocą php, aby obok lub w wybranym położeniu wyświetlił miniaturkę tej grafiki. Proszę o poradę -------------------- Początkujący PHP'owicz....
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 62 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2003 Skąd: Częstochowa/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przy samym inpucie taka sytuacja nie jest mozliwa, w przypadku php strone nalezy przeladowac, czyli
strona z imputem -> wybierasz, zatwierdzasz i na przeladowanej stronie mozesz to wyswietlic -------------------- www.iNdS.pl - Najwieksza Amatorska Sieć Komputerowa w Polsce
www.marcinpeciak.eu - under construction |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro input odpada to jaką inną funkcję możesz mi polecić. Szkoda, że nie napisałeś jak to zrobić....
-------------------- Początkujący PHP'owicz....
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Coś takiego masz na Allegro w formularzu tworzenia aukcji. Na pewno się nie obrażą jak pożyczysz sobie ich kodu JS do odświeżenia po załadowaniu obrazka, a strona php to chyba nie problem już, o miniaturkach i uploadowaniu plików było nie raz...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat("crashu") Coś takiego masz na Allegro w formularzu tworzenia aukcji Crashu - łeb ci ukręcę. Ja chciałem sam to zrobić, kierowany waszymi poradami. Przez kopiowanie czegoś z allegro raczej się nie nauczę, ale mimo wszystko dzięki. W wolnej chwili spróbuję przeanalizować kod tego formularza... -------------------- Początkujący PHP'owicz....
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Analizowanie przykładów jest moim skromnym zdaniem najlepszym sposobem na naukę czegokolwiek...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Oczywiście Crash'u - masz rację. Analiza jest świetnym sposobem nauki, ale czasem miewam obawy, że mógłbym z tego bezmyślnie skorzystać. Czasem wolę samemu, nawet kilka dni spędzić na szukaniu rozwiązania....
--------------- Dodane: Czyżby to było to(pisane w Javie - wstawiłem w bbcode dla php i stąd taki dla php na początku i końcu):
Ten post edytował alpin19 14.03.2005, 23:33:42 -------------------- Początkujący PHP'owicz....
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.06.2025 - 15:29 |