![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Probuję właśnie stworzyć panel administracyjny do zarządzania bazą danych, a konkretnie do dodawania do niej konkretnych danych. Nijak nie mogę wysłać danych do bazy. Co prawda wysyłam dane przez METHOD=GET do następnej strony która powinna je zapisać ale tak się nie dzieje. 1. Plik w którym podaję dane do zapisu:
2. Plik który powinien zapisać dane do bazy:
Jak zapewne zauważyliście skrypty php są od siebie poodzielane i zastanawia mnie to czy komunikują się one między sobą, czy też muszą być zamknięte w jednym
Może wystarczy przesyłać wynik ze skryptu php poprzez jaką wartość lub polecenie. Proszę o pomoc ! -------------------- Początkujący PHP'owicz....
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod php nie musi być ujety w jeden tag <?php ?>, zrób sobie prosty test:
Polecam naukę podstaw php... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Crashu - wiem, że nie mam wiedzy takiej jak wy i dlatego tutaj napisałem. Jeśli to możliwe to prosiłbym o konstruktywną poradę.
Piszesz:
Przecież wartości są zadeklarowane i podaję je przez INPUT w pierwszym pliku. Jeśli możesz to wskaż mi wyraźnie mój błąd, bo jeśli zacznę niewłaściwie eksperymentować to wyrobię sobie jeszcze gorsze nawyki i wtedy to będę miał problem. -------------------- Początkujący PHP'owicz....
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod register_globals = on ?sprawdz to |
|
|
![]()
|
|
Plik: /etc/php.ini
Opcja: register_globals = On -------------------- Początkujący PHP'owicz....
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zobacz co wyswietli. tzn dopisz to mysql_error pod tamtym zapytaniem ![]() Ten post edytował ActivePlayer 14.03.2005, 00:12:28 |
|
|
![]()
|
|
Hej
Wygląda to wówczas tak: Kod You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ''ksiazeczka' Może ja nie potrzebnie to wszystko wrzuciłem w dwa osobne pliki *.php ? ------------- Dodane: W pliku index.php dokonałem zmian: 1. Uzyskuję połączenie z bazą mysql:
2. Przy każdym input deklaruję wartość poprzez:
3. Następnie chcę wprowadzić te dane do bazy: ('ksiegarnia' to nazwa tabeli, nazwa bazy to'domowa')
4. Na końcu strony widzę komunikat: Kod You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ''domowa' ( 'product_name'
Ten post edytował alpin19 14.03.2005, 09:38:36 -------------------- Początkujący PHP'owicz....
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 04:37 |