![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 22.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam..szukalem ale nie znalazlem wiec moze ktos mi poradzi...
jaki wybrac typ pola zeby zapisac czas w formacie gg:mm:ss ![]() i drugie pytanie mozna jakos zdefiniowac typ pola by mozna tylko wpisywac cos w takim formacie.... 000*000 chodzi konkretnie o rozdzielczosc filmow np 576*240 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A 2 pytanie to ja bym uzyl varchar Ten post edytował SongoQ 13.03.2005, 17:02:36 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 076 Pomógł: 62 Dołączył: 6.03.2005 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a ja w drugim pytaniu bym użył 2 kolumn liczbowych dla wys i szer osobno
-------------------- The answer is out there, Neo. It's looking for you. And it will find you, if you want it to.
SERVER_SOFTWARE : Apache/2.2.4 (Win32) PHP/5.2.1 MySQL Client API version : 5.0.27 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 22.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no wlasnie o to chopdzi ze jak tak wpisuje to wywala cos takiego :
You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ':25:32)' at line 2 a wprowadzalem wartosc 1:25:32 ale gdy wprowadze tak: 012532 to jest OK a co do drugiego pytania to jesli jest to varchar to poprostu mnozy mi to hehe |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat a co do drugiego pytania to jesli jest to varchar to poprostu mnozy mi to hehe A slyszales o czyms takim jak typ string?? Zapisujesz tak do bazy '576*240' -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale do jakiego pola? TIME? Może próbuj z DATE...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
no wlasnie do TIME mi nie wychodzi musze wpisywac bez ':'
a z ta rozdzielczoscia to jaknarazie wpisuje 000x000 i jest ok chociaz przy probie modyfikacji jak tak wpisze to tez wywala blad a i mam problemy jeszcze z odstepami..tzn jesli wprowadzam dane przez formularz tworzac nowy wpis to wszytsko ok ale jak chce zmodyfikowac jakis wpis to nie moge uzyc odstepow np update filmy set tytul = 'The grudge - klątwa' where id=4 to bald: You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '\'The grudge - klątwa\' where id=\'4\'' at line 1 jak wpisac zeby bylo dobrze? |
|
|
![]()
|
|
Jaka masz wersje MySQLa i z jakich narzedzi korzystasz?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Ja bym użył DATETIME jako rodzaj pola - może więcej informacji też nie zawadzi?
Albo spróbuj z funkcją date() w samym php i w wkładaj tylko jej wyniki jako stringi nawet do pola text lub varchar -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Cytat Jaka masz wersje MySQLa i z jakich narzedzi korzystasz? korzystam z bazy na lycos poprzez php Cytat Ja bym użył DATETIME jako rodzaj pola data mi nie potrzebna przy wpisywaniu dlugosci filmu...chyba ze da sie to akos zmodyfikowac by sam zcas pobieralo |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 06:26 |