![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 17.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam problem i nie wiem jak sobie z tym poradzić gdyż miałem na jednym z serwerów stronkę w której użyłem kodu, aby zapisywał do pliku numery ip osób odwiedzających stronę: <? $data = sprintf("%04d.%02d.%02d-%02d:%02d", date("Y"), date("m"), date("d"), date("H"), date("i")); $ip = $_SERVER["REMOTE_ADDR"]; $f=fopen("numeryip.txt","a"); fputs($f,"$ip - $data\n"); fclose($f); ?> a teraz, gdzy przerzuciłem tą stronę na lycosa, skrypt nic nie zapisuje ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Moize być kilka przyczyn:
1. php safe mode na serwerze 2.
3. prawa do katalogu - nie tylko do pliku Nie znam lycosa, więc nie na pewno. Czy tam jest wiondows, czy linuks jako OS? Ten post edytował Cysiaczek 13.03.2005, 16:27:17 -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(qsz) $data = sprintf("%04d.%02d.%02d-%02d:%02d", date("Y"), date("m"), date("d"), date("H"), date("i")); To jest po prostu cudowne ![]()
A co do błędu to spróbuj najpierw wyechować wszystkie zmienne i ustawić error_reporting na E_ALL... Ten post edytował crashu 13.03.2005, 16:30:21 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
co do kodu mas rację, ale co raportowania... Czy na Lycosie się da? Bo chyba nie.
-------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 17.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to widze że chyba sie nie uda na lycosie tego odpalić
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Heheh ale kombinujesz, polecam skorzystanie z komercyjnej uslugi hostingowej. Tam bedziesz mogl do woli odczytywac IP.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Swoja droga to ciekawe, ze na lykosie nie działa obsługa plików...
Powiem jeszcze, że nie polecam pakowania się na WP do tego konat za 59 zł rocznie. Szumnie pisze o php, a tak naprawdę to sobie możan tylko dokumenty zapisać jako php i używać funkcji PRINT. Reszta jest zablokowana, o czym uprzejmie informuje nas wywalony błąd. Lista zbanowanych funkcji jest dostępna dopierom, gdy spróbujesz użyć którejś z nich. Dla mnie to oszustwo i tyle, NIe polecam. -------------------- To think for yourself you must question authority and
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.06.2025 - 10:48 |