![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin ![]() |
Witam wszytkich i prosze o mala pomoc
czy ktos z Was wykonal skrypty w php z obsluga irc sieci ![]() wyczytalem w manualu pare funkcji ale zabawdzo nie rozumiem ich a zatem, kazda podpowiedz bedzie dla mnie sztabka zlota : ![]() Pozdrawiam It`s_me #koszalin itsme@crs.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Witam wszytkich i prosze o mala pomoc
czy ktos z Was wykonal skrypty w php z obsluga irc sieci ![]() wyczytalem w manualu pare funkcji ale zabawdzo nie rozumiem ich a zatem, kazda podpowiedz bedzie dla mnie sztabka zlota : ![]() Pozdrawiam It`s_me #koszalin itsme@crs.pl Od wersji 4.0.4 masz w php zaimplementowany zbior funkcji do obslugi protokolu IRC. Poczytaj manual, a dokladniej rozdzial XXXVIII. IRC Gateway Functions i wszystkiego sie dowiesz. -------------------- Pozdrawiam,
Piotr Drewnik || haiaw@crew.php.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin ![]() |
Cytat Od wersji 4.0.4 masz w php zaimplementowany zbior funkcji do obslugi protokolu IRC. Poczytaj manual, a dokladniej rozdzial XXXVIII. IRC Gateway Functions i wszystkiego sie dowiesz.
Wlasnei o to chodzi ze czytalem i za bardzo nie qmam tego ![]() Pozdrawiam It`s_me |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 0 Dołączył: 7.03.2002 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisalem kiedys bota w php wykorzystujac funkcje fsockopen().
Koniecznie wymagana jest wiedza na temat komunikacji klienta irc z serwerem - IRC RFC. Sprawa w sumie jest prosta - przeczytaj tego rfc i pomysl jak wykorzystac te wiedze korzystajac z fsockopen() |
|
|
![]()
|
|
Cytat Napisalem kiedys bota w php wykorzystujac funkcje fsockopen().
Koniecznie wymagana jest wiedza na temat komunikacji klienta irc z serwerem - IRC RFC. Sprawa w sumie jest prosta - przeczytaj tego rfc i pomysl jak wykorzystac te wiedze korzystajac z fsockopen() gdzie moge znalesc te wiedze (RFC) ![]() ![]() ![]() dzieki za pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 27 Dołączył: 24.03.2002 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
www.rfc.net
-------------------- Zbyszek 'antyqjon' Siciarz
siciarz.net | Aquila DSP C++ |
|
|
![]()
|
|
Jest moze cosik w Polish version
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 268 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Raczej bedzie ciezko...
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Raczej bedzie ciezko...
A czy mozesz mi podeslac swoje materialy na ten tamat jakies notatki itp beda mi ogromnie pomocne z powazaniem It`s_me |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 294 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: miejscowosc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Cytat Raczej bedzie ciezko...
A czy mozesz mi podeslac swoje materialy na ten tamat jakies notatki itp beda mi ogromnie pomocne z powazaniem It`s_me Albo może na forum chociaż część materiałów umieścić, bo inni np. ja też bym chciał coś na temat irc w php (i bota w php) dowiedzieć się. ![]() |
|
|
![]()
|
|
zgadzam sie calym soba to by wielu osobom pomoglo
![]() A zatem reaumujac podkreslajac i sumujac nalagem na cokolwiek ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 294 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: miejscowosc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat zgadzam sie calym soba to by wielu osobom pomoglo
![]() A zatem reaumujac podkreslajac i sumujac nalagem na cokolwiek ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2002 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ciekawe czy coś zmieni się pod tym względem
ja już kiedyś pisałem, że można by zrobić jakiś projekt np. rozpracowanie irc'a w php - wszystko w języku ojczystym, nowe pomysły, rozwiązania i ... ![]() -------------------- .: [ DV ] :.
|
|
|
![]()
|
|
Cytat ciekawe czy coś zmieni się pod tym względem
ja już kiedyś pisałem, że można by zrobić jakiś projekt np. rozpracowanie irc'a w php - wszystko w języku ojczystym, nowe pomysły, rozwiązania i ... ![]() Może nich wszyscy, którzy znają się na komunikacji serwerów (np. irc) i wiedzą jak to wykorzystać w php to nich napiszą w tym temacie ![]() Jeżeli np. ktoś będzie znał się na komunikacji serwerów (np. irc), ale za to nie będzie "nic" wiedział o php, a ktoś inny "nic" nie będzie wiedział o komunikacji serwerów (np. irc) to jeden powie np. na jakiej zasadzie można "podszyć się" pod klienta irc albo bota, a drugi (czyli znający się na php (czyli :wink: można powiedzieć, że każdy z forum php.pl po trochu)) powie jak to wykonać ("zrobić") w php ![]() |
|
|
![]()
|
|
NIech wszyscy ktorzy juz cos zrobili w tym zakresie rusza tylek i ujawnia wielka tajemnice
![]() teraz tylko czekac na odzew naszych GURU L:))))) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2002 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
racja chłopaki może w końcu ktoś się ruszy bo my czekamy
na wyzwania, prawda? trzeba tylko jakoś zachcęcić tych którzy to wiedzą, bo sami nie bardzo się kwapią do tego jakaś reklama? -------------------- .: [ DV ] :.
|
|
|
![]()
|
|
Cytat racja chłopaki może w końcu ktoś się ruszy bo my czekamy
na wyzwania, prawda? trzeba tylko jakoś zachcęcić tych którzy to wiedzą, bo sami nie bardzo się kwapią do tego jakaś reklama? hmm jezeli to ma popedzic wiuedzacych do pracy to obiecuje walnac taka reklamae naswojej stronie jaka sobie tylko zazyczycie tylko wezscie sie do pracy LENIUCHY !!!!!!!!!!!!! ![]() |
|
|
![]()
|
|
Nikt nie wie "nic" o irc w php? :wink:
Mistycus? kryr? castor? Seth? Mac :wink: ? gajacy2? em1x? dvc? hyper? wool? To jest 10 najaktywniejszych osób na forum więc myśle, że może ktoś z nich (bo się najcześciej odzywają :wink: ) lub innych osób na forum (oni (inni na forum) pewnie też się znają na php (nich pokażą, że potrafią "diobrze" php i się tu wypowiedzą na teamat irc w php)) i poza forum :wink: pomoże z irc w php ![]() PS I bot w php ![]() |
|
|
![]()
|
|
Mac: nie czytałeś uwaznie postów
![]() a po za tym jak to nikt nie wie nic o php ja chyba coś tam wiem ![]() pozostali też coś wiedzą - śmiem twierdzić że wszyscy razem wiemy wszystko o php :wink: -------------------- .: [ DV ] :.
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Mac: nie czytałeś uwaznie postów
![]() Niby dlaczego? ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.08.2025 - 03:24 |