![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 1.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem baze danych i napisałem formularz wyszukiwajacy dane w bazie i formularz w którym wpisuje się dane , a które mają być nastepnie zapisane do bazy .
Wyszukiwanie mi działa ale tylko potrafie pobrac dane z tabeli oferty_pracodawcow branze i wojewodztwa a nie wiem jak zrobic żeby pobierał dane także z tabeli Pracodawców i wysiwtlał je na stronie wyszystkie w jednym pasku Probowalem to zrobic ale cały czas się gubie Jak zrobic zeby za kazdym razem gdy sie wpisuje jaks oferte pole z data był wypelniane samoistnie ? Zrobiłem także formularz w którym należy wpisac dane a nastepnie sa zapisywane do bazy ale mam problem własnie z ich zapisaniem Nie wiem jak zrobic żeby te dane byłu zapisane gdyz sa one z 4 tabel. Proszę pomozcie tak wyglada moja baza
Dziąki za każdą pomoc Ten post edytował Grizzli 11.03.2005, 13:38:53 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 1 Dołączył: 19.02.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 1.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi o to ze np. wchodze sobie na strone i chcem wyszukac oferty pracy
- np zaznaczam w formularzu pokaz wyszystkie oferty z branzy Budownictwo i chcem zeby zeby formularz wysłła zapytnie takie do bazy i zebym otrzymał odpowiedz jakie sa oferty z tej brazny . Problem jes taki ze zrobiłem połczenie z baz i pobiera mi oferty ale tylko z tabeli Oferty_pracodawcow a ja chcem zeby pobierał rowniez z tebeli pracodawcy np Po zaznaczeniu w formularzu wzgedem czego ma wyszukiwac zeby po połaczeni z baza cos takiego mi pokazał na temat danej oferty ||Firma || Nazwisko || Branza||Stanowisko|| Wyksztalcenie || Miejscowosc || wojewodztwo ||opis|| kontakt ||data oferty tak sam np .zapytanie moze byc o wojewodztwo w formularzu mam zrobione ze do wyboru jest albo mozna wpisac we wszystki pola abo w jedno i szukac według zapytania Ja w formularz mam wyszukiwanie według || Firma ||branza|| stanowisko|| wyksztalcenie|| miejscowość||wojewodztwo ||Data oferty|| |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 1 Dołączył: 19.02.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Dzieki
hehe działa dobrze tyle ze ty ze skrotow nazw skorzystałes ![]() chyba tak to sie nazywa mnie takie jest zapytanie tyle ze 2 razy miw tablicy pokazał IDwojewodztwo i raz nazwa:) a tak chyba nie powino SELECT * FROM oferty_pracodawcow LEFT OUTER JOIN wojewodztwa ON oferty_pracodawcow.IDwojewodztwo = wojewodztwa.IDwojewodztwo WHERE wojewodztwa.nazwa = 'pomorskie' chyba cos trzeba jeszcze nad nim popracoowac A jak zrobic zeby do tego jeszcze pokzało wszystki dane takze z tablicy pracodawcy? ja zrobiłem takie np zapytanie select oferty_pracodawcow.IDoferta_pracod, oferty_pracodawcow.IDbranza, oferty_pracodawcow.stanowisko, oferty_pracodawcow.IDwyksztalcenie, oferty_pracodawcow.IDwojewodztwo, oferty_pracodawcow.oferta, oferty_pracodawcow.wymagania, oferty_pracodawcow.data_wystawienia from pracodawcy, oferty_pracodawcow where pracodawcy.miejscowosc='Warszawa' and pracodawcy.IDpracodawca=oferty_pracodawcow.IDpracodawca łaczenia tabel wurzuca mi wszytko ale tylko z bazy oferty_pracodawcow czyli dane czyta za pomoca ID klucza bo miejscowosc kolumna jest w tabeli pracodawcy tu chodzi o problem jak umiesci te zapytnie w skrypcie samym zeby pokazał wszystki dane na temat danej ofert z jakiej funkcji skorzystac moze ktos wie jesszcze wie Ten post edytował Grizzli 11.03.2005, 16:02:37 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 10:44 |