![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 10.05.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanko odnośnie edytora. Staram sie stworzyć serwis, ale nie mogę uzyskać polskich znaków. tzn. niby w znaczniku meta jest wpis
Kod <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2">
ale przy ustawieniu wyświetlania w przeglądarce na środkowo-europejskie ISO nie mam polskich znaków. doszedłem do tego że edytory z którch korzystam zapisują pliki w innym standarcie. niebyłoby problemu gdybym miał dostęp do LINUXsia ale niestety dysponuję tylko WINZGROZĄ :!: :!: ![]() -------------------- Niech internet będzie nami
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() TAO programowania Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 3 Dołączył: 25.03.2003 Skąd: ze słoika Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Zmień kodowanie na ISO 9000-2 czy jakoś tak
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mozesz zmienić edytor albo poszukać w ustawnieniach i zmienić na iso-8859-2.
Edytory, o których wiem, że obsługują polskie kodowanie (iso), to: Zend Studio Pajączek Zajączek Wszystkie polskie |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do tego bardzo dobry Pomocnik php, który ma fajną opcję umożliwiajacą przekonwertowanie przy zapisie tekstu z windows na iso lub odwrotnie.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no i oczywiście ogonki97, program, który służy tylko i wyłącznie do zmiany kodowania!!!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 0 Dołączył: 7.05.2002 Skąd: Sz-n/Wroc/Wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
KeyPlus + Twoj ulubiony edytor
-------------------- /maggot/
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:05 |