![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 276 Pomógł: 3 Dołączył: 22.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Potrzebuję funkcji, która przeliczy mi np ze 255 dzień w 2001 roku to taka a taka data. Czy jest ona w php - odwrotna do mcal_day_of_year czy ez trzeba samemu pisac? A moze ktoś już coś takiego ma?
![]() Aha jest mi to potrzebne do funkcji która znajdzie daty wszystkich sobót w całym roku .Wwymyśliłem se to tak: Znam rok, więc wpisuję datę:
następnie poprzez wywolanie
ustalam sobie jaki to dzien tygodnia potem odejmuje otrzymany wynik od liczby szesc:
mam zatem ilosc dni ktore uplynie w nowym roku do pierwszej soboty a potem to juz w petelce latwo w $i jest kolejny dzien roku kiedy wypada sobota
Aha do zapytania mysql takie coś mi wystarcza, eby znaleźć szukane dane - ale użytkownik woli widzieć że np 4 dzień roku to sobota 4 stycznia 2001 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 076 Pomógł: 62 Dołączył: 6.03.2005 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mktime()
-------------------- The answer is out there, Neo. It's looking for you. And it will find you, if you want it to.
SERVER_SOFTWARE : Apache/2.2.4 (Win32) PHP/5.2.1 MySQL Client API version : 5.0.27 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 10:49 |