![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Jeśli to lamerski problem, to sory z góry za posta, jednak przeczytałem wiele rzeczy na ten temat i nie wiem co jest źle. Mam formularz, który jest wysyłany na maila. Do maila można również dodać załącznik przy pomocy tego formularza. Całość dobrze działa u mnie na localhoscie w domu(Win XP), ale jak przerzucam to serwer linuksowy to jest problem z dodawaniem załączników. Pojawia się błąd: Warning: fopen(): Unable to access C:\moj_katalog\plik.doc in (tu ścieżka do pliku z funkcją obsługującą formularz i linijki z funkcją fopen) Warning: fopen(C:\moj_katalog\plik_doc): failed to open stream: No such file or directory in (tu ścieżka do pliku z funkcją obsługującą formularz i linijki z funkcją fopen) Popatrzyłem jak wygląda dodawanie załączników w PHPMailer i w paru innych klasach i wygląda tak jak ja to robię. Formularz działa także poprawnie jak skopiuję plik na serwer i załączę go z katalogu bieżącego. Jak podam ścieżkę dostępu na sztywno to też nie działa. Kod dodawania załącznika:
$_POST["plik] - ścieżka przekazywana postem z formularza, wświetliłem ją sobie i jest pokazywana dobrze Atrybuty pliku sprawdziłem i jest ok. Ma może ktoś pomysł co jest nie tak ? -------------------- -------------
------ |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 28.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli podajesz takie ścieżki pod unixami jak pod windą to jest oczywiste że nie działa. Jak wiesz unix ma z windą tyle wspólnego co koń z rakietą.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No tak, przydałby się najpierw zrobić upload pliku na serwer
![]() Chyba za dużo kawy ![]() -------------------- -------------
------ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 07:08 |