![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 9.05.2002 Skąd: Bartoszyce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. PIsze tu po raz pierwszy bo mam ogromny problem. Zanim zaczne powiem ze z php mialem stycznosc - mniej - wiecej znam jezyk, skladni itp. Napisalem sam kilka skryptow na potrzeby mojej WWW, ale teraz mam zamiar zabrac sie za cos wiekszego, taki vortal, i bede musial caly serwis oprogramowac w php. Chem tam miec bazy uzykownikow, duze skrypty itp. Problem tkwi w tym, ze nie wiem jak sie za to zabrac
![]() P.S. Z gory dzieki - licze na wasze umiejetnoscie ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 268 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co nalezy miec:
- papier - dlugopis - mozg ewentualnie bardziej nowoczesnie: - komputer - progarmik case, uml - mozg w tym wypadku tez by sie przydal Najpierw sie mysli, potem kresli schematy i pisze dokumentacje wstepna, potem sie to implementuje - znaczy programuje, a na koniec konczy dok i juz gotowe. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 9.05.2002 Skąd: Bartoszyce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kiedy ja wogle nie mam na to pomyslu - nie potrafie tego rozplanowac - co do uml, to troche o tym poczytalem an zachodnich stronach, ale nic praktycznie z tego nie kumam - moze by ktos to opisal ?
P.S. ale co mi ze schematow, jak wogle nie wiem jak to zrobic, moj mozg nie potrafi tego sensownie poukladac |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 268 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A wiec (uwaga) rozpisuje sie:
1. Przy duzych projektach wazne jest, aby oddzielic tresc od grafiki, wiec musisz napisac skrypt kotry bedzie "parsowal" wszyskie elementy strony z layoutem. 2. Jezeli to ma byc vortal to beda Ci potrzebne zapewne skrypty do obslugi katalogu z linkami i archiwum artykolow... Te najlepiej trzymac w bazie danych - trzeba ja zaprojektowac, wymyslec wszystkie tabele itd 3. Napisac tez pozostale bajery (pamietaj, ze "zegarek z wodotryskiem, ani za mocno nie trysnie, ani czasu dobrze nie bedzie mierzyc" :wink: ), jakas ankieta, forum - dane tez w bazie danych, to wazne bo trzeba je czesto modyfikowac, a robic to na plikach to mordenga... 4. Jakis system rotacji banerow, no i statystyki... 5. Zacznij myslec, bo bez tego ani rusz :wink: |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 0 Dołączył: 22.04.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja tam robie wszystko po kolei, powiedzmy najpeirw licznik, potem sonda, potem newsy i to wszystko podczepiam do panelu administracyjnego
![]() -------------------- If You don't believe in Yourself, no one else will.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 984 Pomógł: 41 Dołączył: 16.03.2002 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na co panel
![]() ![]() -------------------- eh, co polska wódka to polska wódka
|
|
|
![]()
|
|
em1X: nie kazdy "pracownik biurowy" wie co to "phpMyAdmin", nie mowiac juz o obsludze...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 984 Pomógł: 41 Dołączył: 16.03.2002 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat em1X: nie kazdy "pracownik biurowy" wie co to "phpMyAdmin", nie mowiac juz o obsludze...
a szkoda :| -------------------- eh, co polska wódka to polska wódka
|
|
|
![]()
|
|
dzieki wszystkim a pomoc - jako tako juz sobie w glowie wszystko ulozylem - postawilem sobie jedna teze - wszystko musi byc modyfikowalne kilkoma kliknieciami myszki
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 0 Dołączył: 22.04.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat em1X: nie kazdy "pracownik biurowy" wie co to "phpMyAdmin", nie mowiac juz o obsludze...
Nie jestem biurowym pracownikiem ![]() I ja robie sobie skrypty konkretne na potrzeby strony, i to konkretnie mojej, wiec po co mi phpMyAdmin ? -------------------- If You don't believe in Yourself, no one else will.
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Cytat em1X: nie kazdy "pracownik biurowy" wie co to "phpMyAdmin", nie mowiac juz o obsludze...
Nie jestem biurowym pracownikiem ![]() I ja robie sobie skrypty konkretne na potrzeby strony, i to konkretnie mojej, wiec po co mi phpMyAdmin ? jezeli korzystasz z mysqla to phpMyAdmin jest boski :wink: -------------------- eh, co polska wódka to polska wódka
|
|
|
![]()
|
|
Zgadzam sie, phpMyAdmin jest ekstra, ale nie w tedy, kiedy robimy stronke dla klienta...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: W - WA -> GRO Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat jezeli korzystasz z mysqla to phpMyAdmin jest boski :wink:
A ja polecam wszystkim uzytkownikom Winshita NetAdmina ![]() On to dopiero jest super i bez potrzeby nie obciaza serwera WWW ![]() -------------------- Zanim zadasz pytanie, zawsze wczesniej zajrzyj do manuala ( pl.php.net/manual/pl/ ).
Szukasz skryptow - www.hotscripts.com |
|
|
![]()
|
|
A co to ten netadmin :?:
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 15:01 |