![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 6.03.2005 Skąd: Chojnice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok zgodnie z prośbą moda zakładam mowy temat
![]() Mam mały problemik:
Ten kod szuka w zmiennej tekst slowa szukanyWyraz i "podswietla" go.Problem tkwi w tym, ze jak w tekscie znajduja sie tagi html (dajmy na to <table...) a szukany wyraz to able to cala strona sie mi rozjedzie. Trzeba by tak to zrobic ze oszczedza tekst zawarty miedzy "<" a ">". Z góry dzieki za pomoc |
|
|
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, to chyba powinno rozwiązać twój problem...
preg_match_all" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual(); http://forum.php.pl/index.php?showtopic=25799 Pozdrawiam! EDIT Chyba nie zrozumiałem do końca pytania... zaraz coś wymyślę. Ten post edytował scarface 7.03.2005, 00:13:33 -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 6.03.2005 Skąd: Chojnice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmmm
![]() ![]() Edit: Kolega zapodal mi działający kod w perlu: Kod #!/usr/bin/perl -w $text = 'ble lalalal <table ble dupa=lala ble> kupable </table>'; print "$text\n"; $text =~ s/(>?[^<]*)ble/${1}KUP/g; print "$text\n"; Teraz jak to na php przeniesc zeby dobrze trybilo ... Ten post edytował kasa 7.03.2005, 16:19:11 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 11:13 |