![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 0 Dołączył: 7.01.2005 Skąd: Nigdzie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam takie coś, i u mnie działa a na serwerze nie.
CHMODY dałem wszystkim zainteresowanym plikom 777. Wiecie może jak to ugryść ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
A jaki błąd wyrzuca serwer?
-------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 0 Dołączył: 7.01.2005 Skąd: Nigdzie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no właśnie - żadnego - nawet niewiem jak to ugryść :-/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 657 Pomógł: 2 Dołączył: 15.08.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
error_reporting(E_ALL);
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
wyrzucił
Kod Notice: Undefined index: gra in /usr/local/apache2/htdocs/alessa/sonda.php on line 3 ale tylko przy formularzu. W tej linijce jest i niewiem co ma współnego z resztą usunąłem w 49 linijce slashe teraz jest
zamiast:
Sonda jest na stronie http://www.dhost.info/alessa/index.php?chapter=sonda A na localu działa elegancko Już niewiem gdzie ręce włorzyć ![]() Ten post edytował Tsiru 6.03.2005, 00:37:53 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$gra=$_POST['gra'];
to jest to miejsce^^^^ musisz sprawdzic najpierw czy istnieje taka zmienna
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Panowie, nie skupiamy się na problemie.
Wpisałem:
w 3 i 4 linijce i wypluło coś takiego Kod Warning: Undefined index: gra in f:\alessa\sonda.php on line 3 Warning: Undefined index: gra in f:\alessa\sonda.php on line 4 Kiedy było
wywalało błąd o niezdefiniowanej żmiennej. Wielu ludzi tak pisze i niewidziałem, żeby przez taki warunek coś niedziałało. W tym problemie niechodzi tu a to, że jest coś ze zmiennymi, tylko jest problem z zapisem do pliku (oczywiście mogę się mylić). Na serwerrz w windozą działa to, ale na serwerze z UNIXem już nie chmody dałem 777 na wszystko co sie tylko dało i dalej kicha. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Spróbuj tak:
Niekiedy nie działa z apostrofami P.S. Czy nadałes katalogowi prawa na 777 ? Once again: powineneś ustawić wskaźnik dla pliku tzw. FLOCK czyli zabezpieczył przed ewentualnym otwarciem pliku przez dwie osoby naraz. z zresztą masz: Cytat Blokowanie plików Jak dotąd wszystko wydaje się proste. Co jednak stanie się, jeżeli jednocześnie zostaną uruchomione dwie kopie skryptu, i obie będą próbowały zmienić ten sam plik? Sytuacja taka jak łatwo się domyślić, może miec przykre konsekwencje. Aby rozwiązać ten problem należy użyć blokowania plików. Służy do tego funkcja flock: flock($file, mode); Pierwszy argument funkcji flock to identyfikator otwartego pliku. Argument mode określa typ dostępu, jaki chcemy uzyskać. Może mieć następujące wartości: 1 - dostęp do odczytu 2 - dostęp do zapisu 3 - zwolnienie blokady Jeżeli chcemy uzyskać dostęp do zapisu, najpierw wszystkie inne blokady muszą być zwolnione. Do uzyskania dostępu do odczytu wystarczy, ze plik nie będzie zablokowany do zapisu - w ten sposób wiele skryptów może jednocześnie czytać z pliku, ale tylko jeden może do niego zapisywać. Dodatkowo w trakcie zapisu żaden inny skrypt nie może odczytywać z pliku - dzięki temu nie natrafi na niekompletne dane. Z serwisu http://www.webdeveloper.pl/ mam nadzieje, że się nie obrażą hehe Ten post edytował Cysiaczek 6.03.2005, 12:04:54 -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
NAdałem mu prawa 777
I każdemu plikowi w nim z osobna. I to na początku Ale chyba przerobie to na tablice zamiast plików, bo kodoś już gryzło i probówał mi roz****** strone |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.06.2025 - 21:40 |