![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
probuje zainstalowac sobie Apacha + SSl ![]() ./config potem make i oto co mi wywala przy make : Kod make making all in crypto... make[1]: Entering directory `/usr/local/source/openssl-0.9.7e/crypto' ( echo "#ifndef MK1MF_BUILD"; \ echo ' /* auto-generated by crypto/Makefile for crypto/cversion.c */'; \ echo ' #define CFLAGS "gcc -DOPENSSL_THREADS -D_REENTRANT -DDSO_DLFCN -DHAVE_DLFCN_H -DOPENSSL_NO_KRB5 -DL_ENDIAN -DTERMIO -O3 -fomit-frame-pointer -m486 -Wall -DSHA1_ASM -DMD5_ASM -DRMD160_ASM"'; \ echo ' #define PLATFORM "linux-elf"'; \ echo " #define DATE \"`LC_ALL=C LC_TIME=C date`\""; \ echo '#endif' ) >buildinf.h make[1]: *** No rule to make target `../include/openssl/buffer.h', needed by `cryptlib.o'. Stop. make[1]: Leaving directory `/usr/local/source/openssl-0.9.7e/crypto' make: *** [sub_all] Error 1 dodam ze uzywam Fedre 3 ![]() pozdr. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2003 Skąd: Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a co masz w /etc/ld.so.conf bodajze ?
i powiedz mi co ci mowi : whereis ssl Ten post edytował Fo 5.03.2005, 20:06:31 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam:)
plik ld.so.conf wyglada tak Kod include ld.so.conf.d/*.conf /usr/X11R6/lib a co do "whereis SSL " nie wiem o co biega ![]() pozdr. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2003 Skąd: Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wpisujesz w konsoli :
#whereis ssl do /etc/ld.so.conf dopisz tak btw : /usr/lib /usr/local/lib instalujac na debianie openssl juz sie z tym kiedys spotkalem, rozwiazanie bylo takie : nie mialem glibc ![]() ftp://ftp.gnu.org/gnu/glibc/ ftp://ftp.gnu.org/gnu/glibc/glibc-2.3.4.tar.gz jezeli bedzie trzeba ( bo np. instalacja glibc nie pojdzie ) to znaczy ze trzeba sobie domontowac najpierw glibc-linuxthreads ftp://ftp.gnu.org/gnu/glibc/glibc-linuxthreads-2.3.4.tar.gz sproboj zamontowac glibc jezeli go nie masz ![]() Ten post edytował Fo 6.03.2005, 01:14:34 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:22 |