![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 8.07.2025 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć wszystkim,
Wordpress posiada opisaną tu i ówdzie funkcję planowania (daty) publikacji wpisu. Tu nasuwa mi się pytanie, Wordpress jest aplikacją działająca wtedy, gdy jest wywołana. Nie pracuje w tle. Więc- jak te zaplanowane artykuły mają się "same" odpalić w backendzie ? Co je wywoła - ich auto-publikację ? Wyświetlenie strony? Logowanie do panelu? Sezon ogórkowy trwa, więc taka kwestia może być istotna w kontekście zaplanowania publikacji artykułów na czas nieobecności, wyjazdu. itp. PS. Forum przeszukałem i potem założyłem ten temat Z góry dziękuję i pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 403 Pomógł: 72 Dołączył: 15.07.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wejście na stronę, to tylko jedna z kilku metod uruchomienia skryptu/aplikacji.
Jest jeszcze coś takiego jak CRON, kolejki, Scheduled Tasks czy np. Command odpalany przez terminal/SSH lub też ręczne odpalenie pliku PHP z poziomu terminala. Także te "same" odpalanie publikacji opiera się raczej na CRON-ie lub Scheduled Taskach - chociaż w WP już baaardzo daaawno nic nie robiłem. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:29 |