![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 5 Dołączył: 11.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
korzystam z tego: https://stackoverflow.com/questions/4858572...586061#48586061 Filtrowanie działa pięknie, choć samo działanie nie do końca to ogarniam ;-) Chciałbym wyswietlić informację, gdy zwracany wynik nie wyświetla nic (podany przykład zawsze zwraca jakąś wartość figur). Kombinowałem cos jak poniżej dla color oraz shape, ale nie działa
Naprowadzicie mnie na rozwiązanie? Dzięki! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A możesz opisać co dokładnie chcesz osiągnąć?
Podany przykład filtruje elementy, które nie mają określonej klasy i nadaje im klasę 'hidden'. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 5 Dołączył: 11.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za szybka i konkretna odpowiedź
Już się poprawiam :-) Dodałem do selectów: gold oraz circle Gdy wybieram je oba (lub pojedynczo) nie dzieje się nic, bo nie dodałem div-ów z tymi klasami. Gdy wybranie selecta generuje 0 wyników chcę wyświetlic komunikat: zmień wybór Tylko i aż tyle ;-) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod document.addEventListener("change", function (e) {
if ( e.target.tagName === "SELECT" && (e.target.id === "selectColor" || e.target.id === "selectShape") ) { let chosen = [] if ( document.getElementById("selectColor").value !== "" && document.getElementById("selectShape").value !== "" ) { chosen = document.querySelectorAll( "." + document.getElementById("selectColor").value + "." + document.getElementById("selectShape").value, ) if (chosen.length === 0) { alert(1) } } } }) -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 02:33 |