![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 20.12.2004 Skąd: Wrocław / Jelenia Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak zapisać do pliku adresy serwisów i wyszukiwarek, z których użytkownicy przechodzą do Ciebie klikając na linki umieszczone na nich?
-------------------- Life's Good
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 453 Pomógł: 22 Dołączył: 20.09.2004 Skąd: Kraków - NH - Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$_SERVER["HTTP_REFERER"] podaje strone z której nastąpiło przekierowanie
więcej informacji http://pl2.php.net/manual/pl/reserved.vari...ariables.server Ten post edytował ARJ 3.03.2005, 22:38:55 -------------------- Warsztat: Windows 7 Pro 64bit | Apache 2.2 | PHP 5.2 | MySQL 5.0 | PHPmyadmin 2.6.4
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 20.12.2004 Skąd: Wrocław / Jelenia Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jak by to wyglądało w praktyce?
![]() ![]() -------------------- Life's Good
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 121 Pomógł: 1 Dołączył: 4.01.2004 Skąd: Jawor Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcesz zeby ktos napisal dla ciebie gotowca? to nie to forum...
ARJ podal Ci link... teraz tylko to wykorzystaj -------------------- www:
WebMind.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 5 Dołączył: 6.02.2004 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Taki kod powinien wyświetlić dane od stronie z której użytkownk wszedł na stronę.
P.S: Może ktoś wie kiedy HTTP_REFERER jest ustawiony a kiedy nie ![]() U mnie np jak wchodze na stone z powyższym kodem to pokazuje sie: Notice: Undefined index: HTTP_REFERER in ... - czyli nie ma $_SERVER['HTTP_REFERER'] Ten post edytował PUPI 5.03.2005, 16:19:11 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 562 Pomógł: 15 Dołączył: 8.08.2003 Skąd: Denmark/Odense Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
HTTP_REFERER jest widoczne gdy klikasz na link i przechodzisz na inną stronę. Gdy wpisujesz w przeglądarce adres, nie masz żadnego referera...
-------------------- Prank - for the fun. Mac - for the simplicity. Deviantart - for the kick.
Life is ours, We live it our way -- Metallica |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 5 Dołączył: 6.02.2004 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(bregovic @ 2005-03-06 01:25:57) HTTP_REFERER jest widoczne gdy klikasz na link i przechodzisz na inną stronę. Gdy wpisujesz w przeglądarce adres, nie masz żadnego referera... Niestety u mnie po kliknieciu na link na stronie do której prowadził link referer jest pusty ![]() Poprostu kolejna zagadka ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Referer NIE MUSI BYC WYSYLANY przez przegladarke, sprawdz w jej ustwawieniach czy masz wlaczone wysylanie referera.
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Cytat(dr_bonzo @ 2005-03-06 02:29:42) Referer NIE MUSI BYC WYSYLANY przez przegladarke, sprawdz w jej ustwawieniach czy masz wlaczone wysylanie referera. Używam Firefoxa i po wejsciu na stronę poprzez kliknięcie na link na innej stronie w informacjach o stronie w zakładce Nagłówki mam widoczny nagłowek referer więc chyba przegladarka go wysyła. Na tej stronie wywołuje:
i otrzymuje:
Referera nie ma. Zastanawia mnie jedna linia:
nie wiem co ona oznacza, ale "HTTP________" odpowiada ilością znaków "HTTP_REFERER" a "----:-------------------------------------" jest równe adresowi strony z której wszedłem poprzez link "http://.......". Przeglądając nagłówki w Firefoxie po nagłówku connection mam własnie referer i tu znowu analogia do tej tajemniczej linijki ![]() Czy ktoś potrafi to wytłumaczyć, co to za linia i czemu na stronie nie ma referera ? -------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 09:15 |