![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 5 Dołączył: 11.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
no dlugosc stringu mowi wyraznie, ze masz tam 14 znakow. Zapewne bialych. Probowales trim() ?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 5 Dołączył: 11.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki, nic to nie daje.
Dodałem napis, który nie istnieje i mam:
Czary |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
To zacznijmy od poczatku. Co to jest nr_kolumny? zakladam ze pobeirasz tam jakies dane z jakies kolumny, bo przeciez ten kod co tu podales nie ma prawa dawac takiego wyniku
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 21.02.2025 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
i var_dump zwraca: string(14) "1" Jak chcę zrobić ifa: if ($nr_kolumny == '1') {} lub if ($nr_kolumny == 1) {} to nijak nie działa Pewnie musze jeszcze coć odkodować? Z tego, co widzę, problem może wynikać z tego, że $nr_kolumny jest stringiem, więc porównanie z 1 (liczbą) może nie działać, mimo że wygląda na to samo. Spróbuj użyć === w warunku, żeby upewnić się, że sprawdzasz zarówno typ, jak i wartość, albo rzutuj zmienną na liczbę: if ((int)$nr_kolumny === 1) {} |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 396 Pomógł: 71 Dołączył: 15.07.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A mnie się wydaje, że nie wkleiłeś całego kodu. Numer kolumny pewnie gdzieś po drodze jest zamieniany, bo tak wygląda wartość zmiennej - przez jakiś str_replace() czy inną funkcję.
Wrzuć nam więcej kodu. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 09:53 |