![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 516 Pomógł: 1 Dołączył: 25.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam pewien problem ze skryptem odpowiedzialnym za wyświetlenie maszyn wolnych i wypożyczonych mam tablicę z maszynami:
ta tablica przechowuje wszystkie maszyny kolejną tablicą jest tablica gdzie zapisywane są rekordy z wynajmem:
w jaki sposób pokazać wszystkie maszyny z bazy to wiem:
ale jak pokazać również maszyny które aktualnie sa wypożyczone? zrobiłem tak, ale pokazuje TYLKO wypożyczone:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
skoro START i STOP to pola typu DATETIME lub NULL to czemu ty to porownujesz do pustego tekstu? chyba powinines porownywac do NULL, nie sadzisz?
ps: i juzz czystej ciekawosci: czemy pola czas, czas_najmu, login_start i login_end to pola typu TEXT? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 516 Pomógł: 1 Dołączył: 25.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to mi nie zrobiło żadnej różnicy, (w wyniku)
czy mam:
czy też mam:
za każdym razem otrzymuję trafienie tylko dwóch zajętych rekordów, ale nie mam ani jednego z bazy obiektów odpowiadając na Twoje pytanie, to prototyp dopiero "idę" w kierunku tych pól |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
pokaz przykladowe dane jakie masz w bazie i przykladowy wynik jaki chcesz otrzymac bo poprawdzie nie kumam co dostajesz i czemu wg ciebie to jest zle.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]()
|
|
tablica obiektów
tablica zajętości obiektów
pokazuje mi tylko rekordy z tablicy rent, a powinno pokazać również rekord '3' z tablicy obiekty |
|
|
![]()
|
|
Iterujesz po glowny OBIEKTY wiec powinno ci pokazac wszystko. Jedyne co mi przechodzi do glowy to ten twoj IF ELSE jest zwalony. Juz nie wspominaja html
Sprobuj tak i powiedz co zwraca
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
teraz jest jak być powinno, dziękuję!
|
|
|
![]()
|
|
Pamietaj.:
Nie ma skladni ELSE (warunek) jest skladnia albo ELSE albo ELSE IF (warunek) Zas gdy twoj IF ma tylko dwa stany to wtedy sie nie uzywa IF....ELSE IF tylko IF.. ELSE przekombinowales z IFem poprostu. Kolejna sprawa to nazywaj z sensem twoje zmienne np: nie $Obiekty = "SELECT * FROM obiekty WHERE aktywny='1' ORDER BY typ ASC, nazwa ASC"; $Obiekty_ = $mysqli -> query($Obiekty); a: $sqlObiekty = "SELECT * FROM obiekty WHERE aktywny='1' ORDER BY typ ASC, nazwa ASC"; $resObiekty = $mysqli -> query($Obiekty); Kolejna rzecz: jak cos jest INT to nie zadne = '1' tylko poprostu =1 O jak otwierasz TR TD bez warunku, to i masz zamykac bez warunku a nie jak u ciebie bylo ze waliles zamkniecie w kazdej warunkowej sytuacji -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.06.2025 - 23:08 |