![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 10.06.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam problem z zapisaniem wyrażenia regularnego które obsłuży mi taki wzorzec Kod tresc [cos] tresc [cos] [cos] i teraz mam problemy z zamianą stringu. Chcę konkretne frazy objąć divami... Wyglądało by to mniej więcej tak Ten post edytował Mappet 3.03.2005, 13:57:30 -------------------- Pozdrawiam
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
http://pl2.php.net/manual/pl/function.preg...ce-callback.php
Czyli
o ile mnie pamiec nie myli to tak :-P |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 10.06.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm....a może preg_replace ?
Morduję się z wyrażeniem - pierwszy raz się wziąłem za coś takiego i nie mam pojęcia jak się do tego dobrać. Jakbym miał pozamieniać same [cos] to nie było by problemu. ale tutaj muszę całość przeformatować... Na początek obejmę inną taktykę, najpierw podzielę wszystko na części - separatorem będzie [cos] każy podzielony obejmę w warstwę potem dam implode z separatorem [cos] i na koniec [cos] zamienię. Narazie innego sposobu nie mam... Ten post edytował Mappet 3.03.2005, 15:31:52 -------------------- Pozdrawiam
|
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Kod resc [cos] tresc [cos] [cos] Moze tak :-))
hm? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 5 Dołączył: 14.09.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy zauwazyliscie al tam jest class="1" oraz class="2" czyli kolega tutaj chce zrobic formatowanie tekstu spomiedzy takich samych znacznikow, gdzie poczatek i koniec jest okreslony dokladnie tak samo.
Ja bym sie za to nie bral, za duze prawdopodobienstwo bledu.... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat(bendi @ 2005-03-03 18:10:21) kolega tutaj chce zrobic formatowanie tekstu spomiedzy takich samych znacznikow, gdzie poczatek i koniec jest okreslony dokladnie tak samo. Hmm.....jeszcze dodam by skomplikować sprawę... Otóż dany string niekoniecznie musi zaczynać się od tresci, równie dobrze w jego miejscu może znaleźć się [cos] to ja decyduję jak ma wyglądać dany string. Potem kod inteligentnie ma go sformatować. Wiem trudny sposób sobie wymyśliłem, ale niestety innego nie widzę i musze się skupić na tym i powalczyć trochę. Byłbym wdzięczny gdyby ktoś mógł mi pomóc w jaki kolwiek sposób. -------------------- Pozdrawiam
|
|
|
![]()
|
|
no wiec :-) moze tak?
![]()
Hm? (klucze powinny byc unikatowe dla danej warotsic czyli wyrazu) Jak nie opisz doladnie w kilku wyrazach problem :-D a sporobje cos zaradzic (dlugie teksty mi nie chodza - chory :-) ) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 15:49 |