Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [HTML]Przygotowanie do wyszukiwania przez google
sadistic_son
post 27.05.2024, 13:29:08
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

cześć. Chcę dodać moją malutką stronkę do wyszukiwarki google. Stronę nie ja robiłem, więc muszę ja jedynie zmodyfikować. Widać, że jest robiona w jakimś generatorze. Chciałem Was podpytać o kwestie sekcji meta. A więc tak... przeprowadziłem weryfikację DNS pod tym adresem, wygenerowałem rekord TXT, dodałem w hostingu, raport przeszedł. Pierwotnie na stronie było takie coś:
  1. <meta name="keywords" content="noindex, nofollow">
Oczywiście google nie zaindeksował strony z takim wpisem. Strona dotyczy drewnianych domków narzędziowych. Rozumiem, że w miejsce noindex,nofollow mam wpisać słowa kluczowe. Polećcie jak powinny wyglądać. Głownie chodzi mi o kwestię fraz dwuwyrazowych np "drewutnie bydgoszcz". Czy to tak się robi, czy "bydgoszcz" ma być oddzielną frazą? Chyba nie, co? Bo nie chodzi żeby strona pojawiałą się w wynikach jak ktoś wpisze w google "bydgoszcz" tylko jak wpisze "drewutnie bydgoszcz". A jak z kolejnością słów? Dodać też "bydgoszcz drewutnie"? I dodawać wszystkie warianty typu "domki narzędziowe bydgoszcz" , "drewniane domki narzędziowe bydgopszcz" , "drewutnie bydgoszcz" itp itd? Co z polskimi znakami? Dać oddzielnie "domki narzedziowe" oraz "domki narzędziowe" ?
Obecnie wygląda to tak:
  1. <meta name="keywords" content="drewutnie, domki narzędziowe, ogrodowe altany, altany, drewniane altany, altany ogrodowe, drewniane drewutnie, domki na narzędzia, bydgoszcz drewutnie, bydgoszcz altany, bydgoszcz, domki narzedziowe">

Poradźcie.
Dzięki.

--------------------
Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami...

-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-
Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc!
-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:21