![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 1.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jestem zaczynajacym uzytkowanikiem i razpoczynam dopiero programowac w Mysql
Musze napisac mała baze ofert pracy i mam problem z łaczenie tabel tabele takie: Pracodawcy|| ||Oferty_pracodawców|| Zawody || Wyksztalcenia W tablicy zawody i wykrztalcenia maja byc przykładowe wyksztalcenia a w tablicy oferty_pracodawców ma byc odowałoanie do tych tablic i własnie nie bardzo wiem jak to zrobic i . Jak połaczyc te tablice ia takze jak zrobic zeby zapomoca kwarendy zrobi wyszukiwanie tych ofert ze wszystkich pol jakiego połaczenia uzyc Przykładowae tablice [SQL] create table pracodawcy ( idpracodawcy int unsigned not null auto_increment primary key, firma , nazwisko ulica telefon miejscowosc wojew kod_poczt ); create table oferty_pracodawców ( idoferty_praco int unsigned not null auto_increment primary key, idpracodawcy int unsigned not null, wykrztalcenie zawod opis text, data date ); create table zawody ( idofert_praco int unsigned not null, zawod primary key ( zawod) ); create table wykrztalcenie ( idoferty_praco int unsigned not null, wykrztalcenie primary key ( wykrztalcenie) ); Stworzyłem taką baze ale nie bardzo mi to chodzi nie wiem czy dobrze ustawiłem klucze , i jak zrobic połaczenie tych tabel zeby w formularzy po wybraniu jakiegos rekordu zeby wyswietalało to co wybiore a nie wyrzucało wszystko naraz Z góry dziekuje za pomoc |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 23:21 |