![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 111 Pomógł: 2 Dołączył: 20.07.2014 Ostrzeżenie: (0%)
|
Chcę zrobić statystykę rozdzielczości przeglądarek z jakich korzystają użytkownicy strony.
Wszystko to się dzieje bez przeładowania strony i tak ma zostać. Klient wchodzi na stronę - pobieram dane. Pobieram dane za pomocą javascript <script> var browserWidth = window.innerWidth; var browserHeight = window.innerHeight; </script> Przesyłam dane do php
(Przy okazji wyświetlam czy dane są i są Zapisuję do bazy danych
i teraz tak: Jak wyświetlam sobie testowo zmienną $browser by sprawdzić czy została przypisana to wszystko OK została przypisana Kiedy wyświetlę sobie zapytanie do bazy "insert into....." to też wszystko ładnie Kiedy sprawdzam co się zapisało w bazie to mam w polu browser "<script>document.write(browserWidth);</script>x<script>document.write(browserHeight);</script>" O co chodzi? |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 809 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%)
|
JavaScript wykonuje się po stronie przeglądarki, PHP po stronie serwera.
Obecnie przypisujesz do każdej zmiennej w PHP ciąg zaczynający się od: "<script>....."; |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 381 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
Jeśli chcesz żeby to zadziałało to odczytaj w JS te wartości, następnie np fetchem wyślij na serwer.
https://developer.mozilla.org/en-US/docs/We...API/Using_Fetch |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 23.12.2025 - 16:52 |