![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 2 Dołączył: 16.11.2003 Skąd: Wrocław / Skokowa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
No to mam inny problem i przeedytowałem temat. Mam zmienną w bazie danych, która dane, które są oddzielone ':' (np. 'dane:dane1:dane2:'). Jak moge z każdej z danych zrobić osobną zmienną w przypadku gdy nie wiem ile tych danych jest? Wiem jak to zrobić gdybym znał ilość danych, jednak bez tego nie umiem.
Ten post edytował MOniToR 1.03.2005, 22:40:03 -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 179 Pomógł: 0 Dołączył: 9.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm...nie wiem, czy jest do tego jakaś wbudowana funkcja, ale możesz użyć takiego kodu:
Przynajmniej działa ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamiast for mozesz uzyc foreach.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(MOniToR @ 2005-03-01 22:02:25) No to mam inny problem i przeedytowałem temat. Mam zmienną w bazie danych, która dane, które są oddzielone ':' (np. 'dane:dane1:dane2:'). Jak moge z każdej z danych zrobić osobną zmienną w przypadku gdy nie wiem ile tych danych jest? Wiem jak to zrobić gdybym znał ilość danych, jednak bez tego nie umiem.
I wszystko. Później masz całą serię zmiennych $zmienna1, $zmienna2, ... itd. -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 24.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tego co napisalem wynikaloby ze baza, ktora zrobiles nie spelania 1NF, wiec zastanow sie czy nie lepiej bedzie zmienic strukture bazy danych! Pozdrawiam
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:50 |