![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 14.03.2023 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Staram się swoich sił w PHP i piszę na swoją stronę system płatności oparty o HotPay. Do tej pory udało mi się poprawnie wywołać płatność oraz notyfikację lecz mam problem z napisaniem odpowiedniego kodu do strony gdzie będzie wyświetlana wartość Premium czyli po dokonanej płatności. Mam bazę z tabelą: pay_payer do której trafia cała notyfikacja z dokonanej płatności. id | id_platnosci | id_zamowienia | status | hash | kwota | date_pay 1 | 5017d07eb1 | nm_10 | SUCCESS | 1d745... | 20 | 2023-03-05 15:55:26 Płatność wywołuję kodem:
W w/w zmiennej gdzie jest ADRES_WWW to jest to adres powrotny na jaką użytkownik powraca po dokonaniu płatności. I tutaj zaczynają się moje schody... potrzebuję aby użytkownik powracając na stronę https://moja-strona.pl/premium/sukces.php miał ukazaną wartość premium która dla zwykłego użytkownika jest niedostępna, od supportu HotPay dostałem tylko taką informację: Cytat Należy płatność powiązać z użytkownikiem, informacje o płatności są wysyłane kanałem niejawnym który nie jest dostępny dla zwykłego użytkownika, najłatwiejszym sposobem będzie dodać np. ID zamówienia -> podczas inicjalizacji ustawić np. sukces.php?=id_zamowienia=XXX -> użytkownik przeprowadza płatność i zostaje wysłana notyfikacja kanałem niejawnym -> powrót do sklepu to np. succes.php?=id_zamowienia=XXX -> należy sprawdzić czy zamówienie XXX zostało poprawnie opłacone, jeśli tak to można wyświetlić płatną zawartość. I pytanie jak poprawnie skonstruować zapytanie/kod by połączyć te dane płatności z użytkownikiem oraz pokazywaie zawartości premium dla danego użytkownika... Niestety przykładowy skrypt notyfikacji dostępny w HoPay nie zwraca danych takich jak EMAIL czy DANE_OSOBOWE więc nie mam pomysłu jak mógłbym pod daną płatność przypisać jakiegoś użytkownika. Poniżej przedstawiam przykładowy kod notyfikacji:
Ten post edytował Skorpion96 14.03.2023, 20:55:58 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:35 |