![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 177 Pomógł: 6 Dołączył: 14.01.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
witam po raz kolejny i jest maly problem poprawilem swoj kod by byl bardziej czytelny, ale nie zmienia faktu ze i tak dalej nie wiem jak to zrobic POMOZCIE
Kod <?
include("db_functions.php"); db_connect(); print" <form method=GET> "; $przedmioty = "SELECT * from przedmioty;"; $rezultat = mysql_query($przedmioty); //change print " <select name="przed[]" >n; "; while($przed = mysql_fetch_object($rezultat)) { print "<option value="<option VALUE="{$przed->ID_Przedmiotu}{$przed->Skrot}{$przed->Nazwa_Przedmiotu}{$przed->Typ_Przedmiotu}">{$przed->ID_Przedmiotu}{$przed->Skrot}{$przed->Nazwa_Przedmiotu}{$przed->Typ_Przedmiotu}</option><br>n"; } print "</select> "; //------------------------------------------------------------------------------------------ print"<BR>"; //3 przyciski dodaj, usun i edytuj print" <input type="submit" name=p value = "dodaj"> <input type="submit" name=p value = "edytuj"> <input type="submit" name=p value = "usun"> </FORM> "; switch($p) { //dodawanie przedmiotu case "dodaj" : echo "<b>dodaj przedmiot</b>"; print " <form method = GET action ="dodaj_p.php"> "; print "Nazwa przedmiotu <input type="text" name="nazwa">"; print"<br>"; print "Skrot przedmiotu <input type="text" name="skrot">"; print"<br>"; print "TYP przedmiotu <input type="text" name="typ">"; print"<br>"; print "<input type ="submit" value ="add to db"> "; print "</FORM> "; break; //usuwanie przedmiotu case "usun" : print" <form method = GET action ="usun_p.php"> "; print"<br>"; print "ID_Przedmiotu"; print "Nazwa przedmiotu"; print"<br>"; print "Skrot przedmiotu "; print"<br>"; print "Typ przedmiotu "; print"<br>"; print "<input type ="submit" value ="del from db"> "; print "</FORM> "; break; //edytuj przedmiot case "edytuj" : echo "edytuj przedmiot"; break; } //koniec switcha ?> Problem tkwi w case'ie usun gdyz pod zmienna $przed[] mam caly rekord chce wyswietlic poszczegolne dane z tego rekordu przed[0] = $ID_przedmiotu i print "$ID_przedmiotu"; a nie wiem jak to zrobic pomocie. bede wdzieczny za pomoc thx; |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 07:52 |