![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wrzucam tablice $_POST['product_check'] do mojej metody przyjmującej tablice:
No to skoro tablica oczekuje tablicy, a ja mu wrzucam tablicę $_POST['product_check'] to czego mi wali poniższym błędem? Kod Fatal error: Uncaught TypeError: nameOne\Request::sanitizePostArray(): Argument #1 ($request) must be of type array, string given, called in /home/xxx/public_html/index.php on line 20 and defined in /home/xxx/public_html/pagefiles/Request.php:24 Stack trace: #0 /home/xxx/public_html/index.php(20): nameOne\Request->sanitizePostArray('product_check') #1 {main} thrown in /home/xxx/public_html/pagefiles/Request.php on line 24 PS. public function sanitizePostArray(array $request): array <---- Tutaj pierwsze array znaczy że wrzucamy tablicę do metody, a drugi array że metoda zwraca tablicę. Tak? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wrzucasz string product_check a nie żadną tablicę.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No ale przecież filter_input_array() potrzebuje nzawy zmiennej, którą mu podaję jako string 'product_check'. No to zakładam, że ta funkcja bierze sobie ten string i wyszukuje zmienną POST o takim indexie. No a $_POST['product_check'] to jest tablica.
Ale rozumiem co mówisz - mojej funkcji podaję string rzeczywiście. Więc jeśli pozbędę się typu array sprzed parametru metody, to już nie moja metoda sanitizePostArray() się czepia tylko filter_input_array. Dlaczego? Ten post edytował sadistic_son 6.01.2023, 14:56:42 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 04:50 |