![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
zakomentowane fragmenty zostawiłem, bo to inne próby osiągnięcia celu - a nie mam pewności że były złe (lub dobre). config.php:
PageDisplay.php:
Gdy wchodzę na localhost/add-product to ni cholery nie wykonuje się drugi case tylko odwołuje do nieznanej strony. Zachowuje się to tak jakby zamiast index.php w katalogu głównym szło do index.php w podkatalogu add-product. I nawet rozumiem, że tak się dzieje, bo w .htaccess powinienem mieć zdefiniowany url. Ale zanim trochę nasmieszałem z tym switchem to i tak .htaccess nie miałem a działało... Nie jestem już w stanie odtworzyć tego co miałem przed zmianami które mi wszystko spraprały. Ostatni backup mam z dziś rana ![]() Ten post edytował sadistic_son 5.01.2023, 14:44:25 -------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 403 Pomógł: 72 Dołączył: 15.07.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja mam pytanie w sumie. To jest kod do nauki i chcesz zrozumieć jak działa Request czy jak? Bo są gotowe paczki dla Routingów, np.: https://github.com/nikic/FastRoute
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, to jest kod który muszę w pełni ogarniać. Będę po tem o nim rozmawiać a jak użyję gotowego komponentu to raz że mogą się skapnąć (na pewno) i będzie klops, a dwa, że pewnie go nie ogarnę na tylę żeby go bronić (wyjaśnić co robi każda linijka).
-------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 403 Pomógł: 72 Dołączył: 15.07.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to zrób sobie die(var_dump($request, $requestArray, $this->requestUri)) w konstruktorze i zobacz co siedzi pod każdą zmienną. A najlepiej, to ogarnij xdebuga.
|
|
|
![]()
|
|
Robiłem var_dumpy itd i nie mogłem dojść do tego. Okazuje się, że w folderze nadrzędnym domyslnie AllowOverride jest ustawione na none w httpd.conf, więc dlatego mi nie działało to przenoszenie. Ech, straciłem na to ze 2 godziny.
Dzięki za chęć pomocy. Mam gdzieś z tyłu głowy tego xdebuga, już mi go raz ktoś polecał, chyba nawet Ty. Ale czas mnie goni i nie wiem czy nie strace za dużo czasu na ogarnianie nowego toola. A może to kwestia leanu, i zamiast próbować jeździć rowerem z kwadratowymi kołami trzeba zainwestować trochę czasu w wymianę na koła okrągłe... Sam nie wiem :| -------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 12:37 |