![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie byłem pewny, jakie forum, jednak zdecydowałem sie tutaj... w czym problem...
chodzi mi o to, ze pobieram z bazy jakistam tekst. i teraz jego prezentacja ma wygladac w nast sposob: czesc1 | czesc2 | czesc3 w tabelce. wiec musze podzielis ten tekst, na w miare równe częsci. problem w tym, ze czcionki nie posiadają stałej szerokosci znaków. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 743 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2003 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I jaki jest Twój problem ?
Tak to wyjaśniłes, że nie wiadomo o co chodzi ... Ten post edytował Kuziu 1.03.2005, 16:35:14 -------------------- Słońce zachodzi ... kolejna noc nadchodzi ...
|
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chodzi o to, jak podzielic jeden dlugi tekst, na 3, zajmujące każdy tyle samo miejsca.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 0 Dołączył: 5.09.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zlicz dlugosc stringa wez srednia(dlugosc/3); przesuwasz sie po stringu rownoczesnie w lewo i prawo (na tych wart zrednich) i wszukujesz np kropke lub.
Gdzie predzej znajdzie szukany znak tam tniesz. Mozna rownoczesnie sprawdzac w dwoch miejsach srednich - mozesz uzyskac najlepszye pociecie. Dlugosc wyswitlanych tekstow mozna sprawdzic poprzez zczytanie width z tabeli. Ale do tego chyba bardziej przydal by sie JS Ten post edytował rubin 1.03.2005, 17:50:49 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 14:49 |