![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 190 Pomógł: 0 Dołączył: 25.11.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam klasę formularza, w Symfony. Jest to wyszukiwarka zaawansowana. Mam problem z dwoma elementami. 1. Jak dla wszystkich pól ustawić parametr 'required' => false, aby nie były wymagane. Pól jest ponad 20, nie chciałbym do każdego poprostu wkleić tego parametru. Myślałem, żeby w metodzie configureOptions() dodać taką opcje, w końcu jest to metoda do konfiguracji formularza, ale nie działa tak jak ja to robie .
2. Jak po wysłaniu takiego formularza, wstawić w wypełnione pola dane z requestu. Czyli jak ktos poda date kliknie "wyszukaj", żeby ta data była dalej wpisana w tym polu ![]() Formularz wyszukiwarki wyświetlam na roucie /tasks/list/ natomiast parametr action w formularzu odnosi się do /tasks/search/{search_phraze} Dane te wyświetliłbym za pomocą parametru data. Jak ten request przekazac do formularza?
Będę wdzięczny za wszelkie wypowiedzi ![]() Ten post edytował luis2luis 20.11.2022, 09:19:23 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 13:43 |