![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 657 Pomógł: 2 Dołączył: 15.08.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Niedługo zostane szczęsliwym posiadaczem PocetPC (model ASUS myPal). Czy da jakoś rade (ktoś już to robił, albo widział) zainstalować na takim czymś Apache (albo jakiś alternatywny serwer) z obsługą php (jakby do tego dało się mysql to byłoby extra). Przyznam się bez bicia, że na google jeszcze nie patrzyłęm. Na razie licze na czyjeś dobre serce ;] Potem sam też poszukam. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 1 Dołączył: 23.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tego co widziałem, odpalali na windows pocket 2003 różne starsze pecetowe gierki (quake 1), ale czy były one żywcem z peceta czy jakieś konwersje to nie wiem. Pozatym php i apache są chyba w źródłach więc zawsze mozna skompilować.
-------------------- Słyszałem, że macie tutaj jakieś takie php... fajne to, dobre to jest?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 657 Pomógł: 2 Dołączył: 15.08.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@serafin: ja bym się tak nie śmiał ;P
Po pierwsze już były motywy, że koleś uruchomił linuksa na palmie + na nim właśnie apache. Po drugie znalazłem jeden web serwer dla palmów, jednak jest on płatny (bodajrze 60$). Może z tym mysql przesadziłem, ale samo pytanie o webserwer i php nie uznaje za czyste szaleństwo ;P -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 1 Dołączył: 23.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I małe sprostowanko, po zasięgnięciu informacji. Owszem gry pc-towe się uruchamiają ale są to specjalne konwersje na pda, jeśli chodzi o php i apache'a człowiek z którym rozmawiałem nie miał pojęcia.
-------------------- Słyszałem, że macie tutaj jakieś takie php... fajne to, dobre to jest?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 562 Pomógł: 15 Dołączył: 8.08.2003 Skąd: Denmark/Odense Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na 100% da się uruchomić php - tylko nie wiem czy na pocket win$hit też działa. Kumpel używał do prostych programów z php-GTK
![]() -------------------- Prank - for the fun. Mac - for the simplicity. Deviantart - for the kick.
Life is ours, We live it our way -- Metallica |
|
|
![]()
|
|
@bregovic: dzieki za info :] Widac, trzeba będzie kombinować i pytać na odpowiednich forach, gdy już zostane posiadaczem tego użądzonka ;P
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() TAO programowania Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 3 Dołączył: 25.03.2003 Skąd: ze słoika Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
To sie poprostu nazywa nalog
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Wiem
![]() ![]() Bez tego zresztą, palmtop byłby mi zbędny -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() TAO programowania Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 3 Dołączył: 25.03.2003 Skąd: ze słoika Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Juz widze taka sytuacje, romantyczny park, ty, ona, i palmtop z zend studio i apachem
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Będziesz kodował za pomocą rysika i dotykowego ekranu - chyba porażka....
-------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
Administrator PHPedia.pl Grupa: Developerzy Postów: 1 102 Pomógł: 2 Dołączył: 14.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(NuLL @ 2005-03-10 00:27:11) Będziesz kodował za pomocą rysika i dotykowego ekranu - chyba porażka.... Ja ująłbym to inaczej ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wole inaczej - ja korzystam z http://www.allegro.pl/show_item.php?item=44598934 czegoś takiego
![]() ![]() ![]() -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 7 Dołączył: 7.12.2005 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://mobileleap.net/hph/
Czy jest coś innego? Będę miał lapka w najbliższym czasie z 400MHz CPU oraz 64MB RAM. Myślę, że powinno to wystarczyć dla silnika php. Może od czasu ostatniego posta w tym topiku coś wiadomo? Mój system to Win Mobile 5.0 Premium for Pocket PC. -------------------- Silesian PHP User Group - www.spug.pl
Symfony2, OAuth2, budowanie API - masz pytania? Pisz! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Lekki OT: NULLu drogi allegro nie potrafi znaleźc tego przedmiotu...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 530 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Lekki OT: Bo to było rok temu
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 216 Pomógł: 0 Dołączył: 6.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Lekki OT: Bo czasem usuwają już tydzień, dwa po zakończeniu aukcji.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Istnieje coś takiego jak ApacheCE (http://www.rainer-keuchel.de/wince/apache-ce.html)
Port Apachea 1.3 dla Pocketow. Co do php to nie wiem. Lepszym rozwiązaniem była by jednak komunikacja po WiFi z serwerem np. po przez PocketPutty (http://www.pocketputty.net/). Ale mogę Ci z cala odpowiedzialnością powiedzieć, że bawienie się w programowanie używając PDA jest mało praktyczne, czasochłonne, męczy wzrok i jest mało wydajne. Od ponad roku mam Della Axima x51v i przetrenowałem to na sobie ![]() Do oglądania filmów, słuchania muzyki, nawigacji GPS, używania komunikatorów (ale to też z dodatkową klawiaturą pod BT), grania w gry i przede wszystkim organizowania sobie czasu nadaje się świetnie, ale ślęczeć przed nim po to aby naskrobać jakiś program w php... wykluczone. Już lepiej kupić sobie 12'' laptopa i na nim się męczyć niż na urządzeniu, które nie zostało do tego skonstruowane ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 7 Dołączył: 7.12.2005 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ogólnie palm będzie substytutem na zabicie czasu na lekcjach historii. Serwer zależy mi by był "pod ręką" by testować pojedyncze skrypty lub nawet pseudo-skrypty. Tylko jako silnik php.
-------------------- Silesian PHP User Group - www.spug.pl
Symfony2, OAuth2, budowanie API - masz pytania? Pisz! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja w takich momentach pracowałem koncepcyjnie używając kartki i ołówka
![]() Ale sam będziesz miał okazje przetrenować jak to wychodzi. Niestety nie znam żadnego edytora, który by podświetlał składnie php dla Pocketów :/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 530 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Ja w takich momentach pracowałem koncepcyjnie używając kartki i ołówka OT: LOL! A jak się robi podświetlenie składni php na kartce? Przy pomocy kredek! ![]() Jakoś sobie nie wyobrażam... dokumentacja takiego kodu, a jakiekolwiek zmiany to pisanie wszystkiego od nowa ![]() ![]() Śmieszny pomysł z tym pocket pc... ciekawe jak szybko to działa, i czy jest pod niego php5 ![]() To naprawdę fajny eksperyment ![]() Może też spróbuję ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.06.2025 - 06:26 |