![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 0 Dołączył: 24.05.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taką tabelkę ze zmiennymi:
W sumie 8 pozycji (do litery "H") Problem w tym, że na końcu muszę dodać te zmienne (wiersz 9 i dalsze w przedstawionym kodzie) pod warunkiem, że... i tutaj zaczynają się schody. Zmienna $wiersz2['Pow_Uzyt_A'] ma być brana pod uwagę w dodawaniu tylko wtedy, kiedy zmienna $wiersz2['Status_A'] = 'A' . I analogicznie wartość ze zmiennej $wiersz2['Pow_Uzyt_B'] będzie dodawana, jeżeli zmienna $wiersz2['Status_B'] = 'B' i tak dalej. W bazie pole w kolumnach "Status_[A...H]" po prostu zawiera tylko jedną literę (A...H) lub jest puste. Jak to zrobić? Ten post edytował Therminus 24.08.2022, 13:23:50 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Użyj funkcji if.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 403 Pomógł: 72 Dołączył: 15.07.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wykorzystanie (w Twoim przypadku): Ten post edytował Salvation 24.08.2022, 16:26:56 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat PS. Czy ktoś może wyłączyć parsowanie na emoty w blokach kodu? Niestety nie. Ale mozesz zrobic to sam przed wyslaniem postu, WYLACZ EMOTKI czy jakos tak checkbox. To wylaczy dla calego postu -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 403 Pomógł: 72 Dołączył: 15.07.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
ps: oj ta funkcja co naskrobales to chyba cos ci nie wyszla
![]() ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Niby dlaczego? Wszystko dobrze jest wg mnie: https://3v4l.org/4MkRf
Ten post edytował Salvation 24.08.2022, 16:26:17 |
|
|
![]()
|
|
A widzisz, nie doczytalem o co chodzilo autorowi. Zwracam honor
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 0 Dołączył: 24.05.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[quote name='Salvation' date='24.08.2022, 16:52:52 ' post='1259713']
Coś mi się ta funkcja nie odpala z moim kodem.
Nie jestem pewien wiersza nr 3. Być może tutaj jest błąd. Ten post edytował Therminus 25.08.2022, 13:53:39 |
|
|
![]()
|
|
Czemu zrobiles
mysqli_fetch_array $row ? Przeciez wyraznie miales napisane array $row Row to tablica ps: I patrze nadal masz wywalone na to ze twoj skrypt jest podatny na sql injection. Zamiast to poprawic jak ci to juz dawno mowiono to ty wiesz "lepiej " -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
ps: I patrze nadal masz wywalone na to ze twoj skrypt jest podatny na sql injection. Mam wywalone, bo mnie w LAN nikt atakował nie będzie. ![]() Niepotrzebnie zmieniałeś deklarację funkcji. Na początku rzeczywiście przekopiowałem tak jak było, ale nie działało. Potem kombinowałem i zmieniłem na próbę, a przed wysłaniem posta zapomniałem zmienić z powrotem. Mam w przeglądarce biały ekran. Jak zakomentuję tę funkcję, to stronka się wyświetla (oczywiście z błędem o próbie użycia nie zadeklarowanej funkcji). Wersja PHP: 7.4.29 Cytat(Salvation) I popraw ten SQL Injection, bo Puchatek zaraz krwotoku dostanie ![]() ![]() Ten post edytował Therminus 26.08.2022, 13:05:32 |
|
|
![]()
|
|
Cytat Mam wywalone, bo mnie w LAN nikt atakował nie będzie Tyko kiedys zaczniesz pisac poza LAN i nagle ZONK bo zle nawyki zostaly. Jaki problem tam uzyc binodwania? Toz to 10 sekund roboty :/ Cytat Na początku rzeczywiście przekopiowałem tak jak było, ale nie działało. Potem kombinowałem i zmieniłem na próbę, a przed wysłaniem posta zapomniałem zmienić z powrotem. Mam w przeglądarce biały ekran. Jak zakomentuję tę funkcję, to stronka się wyświetla (oczywiście z błędem o próbie użycia nie zadeklarowanej funkcji). Pewnie uzywasz starego php. Salvation niestety lubi zakladac ze ludzie jada na najnowszym. Od mysli ze ktos uzywa starego to jemu krwotok grozi ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Jaki problem tam uzyc binodwania? Toz to 10 sekund roboty :/ Jak się już wie co to jest bindowanie w tym przypadku. A ogarnięcie tematu, to dla mnie pewnie kilkanaście godzin. ![]() Cytat(nospor) Pewnie uzywasz starego php. Salvation niestety lubi zakladac ze ludzie jada na najnowszym. Od mysli ze ktos uzywa starego to jemu krwotok grozi ![]() Tak pomyślałem, dlatego edytowałem poprzedniego posta PHP 7.4.29 (cli) (built: Apr 14 2022 14:45:47) ( ZTS ) Nie taki bardzo stary, zatem... EDIT: Sprawdziłem na tej stronce gdzie Salvation umieścił kod i wybrałem moją wersję PHP i... tam działa. ![]() A u mnie nie chce. Ten post edytował Therminus 26.08.2022, 13:38:36 |
|
|
![]()
|
|
Skoro masz biala strone to sprawdz logi, jakis blad masz
Cytat Jak się już wie co to jest bindowanie w tym przypadku. A ogarnięcie tematu, to dla mnie pewnie kilkanaście godzin https://www.php.net/manual/en/mysqli-stmt.bind-param.php -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Skoro masz biala strone to sprawdz logi, jakis blad masz Wiemy coś więcej. PHP Fatal error: strict_types declaration must be the very first statement in the script in /var/www/(...)/lok_uzytkowe.php on line 147, U mnie ta linia to:
Dzięki za linka. |
|
|
![]()
|
|
Cytat PHP Fatal error: strict_types declaration must be the very first statement in the script in /var/www/(...)/lok_uzytkowe.php on line 147, Komunikat dosc jasny... Daj declare(strict_types=1); Na poczatku pliku jako pierwsza linia albo wywal to w ogole -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
No bo w kodzie masz
$userPower = (int)($row['Pow_Uzyt_'.$char] questionmark.gif 0); zamien na $userPower = (float)($row['Pow_Uzyt_'.$char] questionmark.gif 0); Dostales pare linije kkodu, no naprawde mogles sie zastanowic co robi kazda z nich. Branie z forum tez polega na nauce tego co sie dostaje Cytat Na początku pliku, to znaczy zaraz za <?php ? Tak miałem od początku. Komunikat bledu mowil jednak co innego, mowil tez ze bylo to w linii 147 a nie na poczatku pliku -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Od mysli ze ktos uzywa starego to jemu krwotok grozi :P xDDD dokładnie! przy dodawaniu nie bierze pod uwagę części dziesiętnych liczb. Bo masz rzutowanie na INT, no ale to już nospor wyjaśnił. Na początku pliku, to znaczy zaraz za <?php ? Tak miałem od początku. Jak znam życie, to ten plik co umieściłeś w temacie include'ujesz do index.php albo do innego pliku, prawda? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 02:59 |