![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć.
Mój główny pojemnik div ma przezroczystość na poziomie 90% (albo raczej ma być przezroczysty w 10%). Wszystko co jest w nim oczywiście też jest przezroczyste. I jest ok, oprócz tego, że pewne obrazki znajdujące się wewnątrz nie mają być przezroczyste. I nie mogę się pozbyć tej przezroczystości. Uproszczony kod:
Jak widać - chcę aby element o klasie obrazek_nieprzeroczysty nie był przezroczysty. Rozumiem zasadę dziedziczenia - wiem, że 100% dla tego obrazka to tak na prawdę 90% przezroczystości względem html. Żeby był zupełnie nieprzezroczysty musiałbym mu ustawić opacity na ponad 100%. Jakieś pomysły? Wolałbym nie ingerować w html w takim sensie aby obrazki musieć wywalić z elementów nadrzędnych, od których przezroczystość dziedziczy. Dzięki. -------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 06:01 |