![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 333 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
chciałbym zbanować wszystkich z neostrady (czyli co mają hosty and67.neoplus.adsl.tpnet.pl i inne) więc jak ma to wyglądać ? nigdy nie byłem dobry z wyrażeń regularnych a chyba o nie tu chodzi, prawda ? ![]() pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 24.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wystarczy strpos:
a wlasciwie to po co ci taki features? ps. po ip tez mozna, neo to zdaje sie siec 83.27.255.255, ale tego nie jestem pewien. Ten post edytował nibytak 1.03.2005, 02:13:34 -------------------- +++ DISCONNECTED
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 0 Dołączył: 14.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
- wyciagasz nazwe hosta z ip za pomoca gethostbyaddr" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual,
- szukasz w nazwie neoplus.adsl.tpnet.pl za pomoca eregi" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, albo: - poprostu sprawdzasz czy w adresie ip klienta znajduje sie na poczatku ciag 83. za pomoca eregi" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual -------------------- "... - Water's wet, the sky is blue and old Satan Claus Jimmy, he's out there and he just gettin' stronger.
- So what do we do about that? - Be prepared son that's my motto, be prepared..." |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 909 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2003 Skąd: /var/www/wroclaw.php Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
83.* to nie tylko neostrada...
-------------------- Powrót do przeszłości :)
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 0 Dołączył: 14.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no fakt, wiec chyba najbezpieczniej bedzie przez nazwe hosta. zastanawia mnie tylko po co taki mechanizm...
-------------------- "... - Water's wet, the sky is blue and old Satan Claus Jimmy, he's out there and he just gettin' stronger.
- So what do we do about that? - Be prepared son that's my motto, be prepared..." |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 333 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zaraz sprawdze czy to dziala i dzieki za podpowiedzi....
a po co mi to ? hmm sprawa prosta paru kolesi na mojej ksiedze gosci zrobilo sobie czata z idiotycznymi wpisami i nie mam jak ich zbanowac to zbanuje na jakis czas wszystkich z neo to moze to cos pomoze ![]() pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
podbijam temat, bo mam taki sam problem. chcialbym zablokowac inny hosting, nie neo, jednak gdy dodaje ten skrypt do pliku index.php pojawia mi sie komunikat:
Kod Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE in /home/[...]/public_html/index.php on line 3 moglby ktos podpowiedziec mi co jest nie tak w tej trzeciej linijce? ![]() wystarczy strpos:
|
|
|
![]()
|
|
Sprawdź białe znaki. Podczas przeklejania z przeglądarki do edytora mogło się coś przyplątać czego parser nie lubi.
-------------------- "... - Water's wet, the sky is blue and old Satan Claus Jimmy, he's out there and he just gettin' stronger.
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod <?php $hostname = gethostbyaddr($_SERVER['REMOTE_ADDR']); echo $hostname.'<br />'; if(strpos($hostname, '.neoplus.adsl.tpnet.pl') === false) { echo 'nie neo'; } else { echo 'neo'; die(); }; ?> wkleiłem w dokładnie takiej postaci i niestety błąd nadal występuje. |
|
|
![]()
|
|
Ponawiam prosbę. Białe znaki to nie tylko [entery]. Taki problem z kodem jaki masz często występuje np. podczas przeklejania w Operze. Włącz w edytorze wyświetlanie białych znaków zobaczysz co rzeczywiście zostało wklejone. Możesz też po prostu w istniejącym kodzie po wklejeniu usunąć białe znaki, a następnie je ręcznie powstawiać.
Btw, kod jest poprawny, sprawdziłem. -------------------- "... - Water's wet, the sky is blue and old Satan Claus Jimmy, he's out there and he just gettin' stronger.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 04:27 |