![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 650 Pomógł: 16 Dołączył: 5.07.2010 Skąd: Ściśle Tajne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam kod headera
i próbuję dodać linki do zmiennej co działa znakomicie. Chcę aby po dodaniu linka do zmiennej usuwał z headera link type="stylesheet" co powoduje mi już błąd. nie usuwa mi tego... a oto kod:
nie mam pojęcia co robię nie tak... -------------------- Jak coś jest dobre, to nie znaczy że nie może być to lepsze - Ideały nie istnieją ;D
Strony internetowe Świnoujście |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
1) Mozesz napisac po co to robisz?
2) pomijajac juz fakt po co to robisz, to powinienes uzyc poprostu preg_match, ktory zwrocilby ci liste twoich HREF z tych LINK czy cokolowiek bys tam chial sobie zwrocic -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 650 Pomógł: 16 Dołączył: 5.07.2010 Skąd: Ściśle Tajne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. chcę z szablonu pobrać listę szablonów i przez skrypt minifikować go... nie chcę zmieniać struktury szablonu, a po prostu sprawić aby sam skrytp to robił
-------------------- Jak coś jest dobre, to nie znaczy że nie może być to lepsze - Ideały nie istnieją ;D
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Chyba nie nadazam. Szablony przeciez wiesz gdzie trzymasz, jest to konkretny katalog przeciez. Czemu wiec poprostu nie zrobisz co masz zrobic na plikach z tego katalogu tylko sie bawisz w sprawdzanie jakie szablony zostaly uzyte? Jakos dziwnie to wyglada co teraz kombinujesz
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
chcę zrobić to automatycznie, wiem że tak jest prościej, ale ja jakoś lubię komplikować sobie życie... mam to zrobione, ale nie wiem dlaczego mi nie zamienia tego w kodzie
![]() -------------------- Jak coś jest dobre, to nie znaczy że nie może być to lepsze - Ideały nie istnieją ;D
|
|
![]()
|
|
To uzyj preg_match . Ulatwi ci zycie nie twprzenie takich "potworkow" jak teraz
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
nie wiem za bardzo jak używać tam parametrów. Ogólnie udało mi się to zrobić, ale chciał bym się nauczyć tego preg_match. Na chłopski rozum zrobiłbym to tak:
, ale raczej wątpię żeby tak miałoby to działać... Chodzi mi też o to że nieraz w skrypcie link jest podany: rel zmienia pozycje Ten post edytował Johnas 17.04.2022, 21:28:07 -------------------- Jak coś jest dobre, to nie znaczy że nie może być to lepsze - Ideały nie istnieją ;D
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 859 Pomógł: 177 Dołączył: 29.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
użyj tego: https://symfony.com/doc/current/components/dom_crawler.html z dodatkiem tego: https://symfony.com/doc/current/components/css_selector.html
a następnie zwykły kod:
swoją drogą minifikowanie plików powinno być robione podczas deplyomentu (gulp, webpack) a w samej templatce ustawiasz w zależności od środowiska "prod/dev" czy ma być style.css?time czy style.min.css. |
|
|
![]()
|
|
nie wiem za bardzo jak używać tam parametrów. Ogólnie udało mi się to zrobić, ale chciał bym się nauczyć tego preg_match. Na chłopski rozum zrobiłbym to tak: , ale raczej wątpię żeby tak miałoby to działać... Chodzi mi też o to że nieraz w skrypcie link jest podany: rel zmienia pozycje A jesli ci zmienia pozycje stylesheet to poprostu dodaj OR (|)
Pisane z palca, moge byc bledy -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Pisane z palca, moge byc bledy Znalazłem jeden ![]() ![]() Ten post edytował Johnas 19.04.2022, 00:01:31 -------------------- Jak coś jest dobre, to nie znaczy że nie może być to lepsze - Ideały nie istnieją ;D
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 11:57 |