![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2022 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie.
Dziękuje za odwiedzenie mojego tematu. Od wczoraj siedzę sobie nad kodem który ostatecznie miałby wysyłać E-maile do dopasowanych do siebie osób pod kątem zainteresowań oraz innych parametrów. Ogólnie bazę danych już zbudowałem, zapytania również i dostaje efekt jaki mnie satysfakcjonuje czyli w odpowiedzi dostaje osoby które do siebie pasują. Zaprezentuje tutaj w skrócie jak wygląda okrojona baza oraz zapytanie wyświetlające użytkowników którzy są do siebie dopasowani: DBFIDDLE LINK Następnie w celu podglądu stosuje zapytanie na mojej stronie które wygląda mniej więcej tak: PHP + HTML:
Na co w odpowiedzi dostaje: Cytat idㅤㅤㅤimieㅤㅤㅤㅤemailㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤidㅤㅤimieㅤㅤㅤㅤemail 203ㅤAdam WㅤadamW@gmail.comㅤ101ㅤKasia BㅤkasiaB@gmail.com 204ㅤPiotr KㅤㅤpiotrK@gmail.comㅤㅤ101ㅤKasia BㅤkasiaB@gmail.com 204ㅤPiotr KㅤㅤpiotrK@gmail.comㅤㅤ102ㅤOla SㅤㅤolaS@gmail.com I teraz kwestia mojego problemu. Jest ktoś w stanie pokazać przykład jak po przyciśnięciu przycisku mogę wysłać email "na krzyż?" bez wysyłania podwójnych emaili do tej samej osoby? Jakich e-maili oczekuje? Pierwszy email: Cytat Od kogo: Mojemail@gmail.com Do kogo: adamW@gmail.com Temat: Masz dopasowanie! Body: Gratuluje Adam W, dopasowaliśmy Cie z: Kasia B (kasiaB@gmail.com) I w tym nie widzę problemu... Ale problem pojawia się przy wysyłce emaila do Kasia B, która ma już dwa dopasowania czyli: Adam W oraz Piotr K. Cytat Od kogo: Mojemail@gmail.com Do kogo: kasiaB@gmail.com Temat: Masz dopasowanie! Body: Gratuluje Kasia B, dopasowaliśmy Cie z: Adam W (adamW@gmail.com) Piotr K (piotrK@gmail.com) I idac dalej wiadomość do Piotra K będzie będzie zawierała w body dwie osoby bo ma dwa dopasowania, zarówno z Kasia B oraz Ola S ( jedna wiadomość z dwoma dopasowanymi osobami ) a już Ola S w body będzie miała tylko jedną osobę którą jest Piotr W. Jest ktoś w stanie pokazać taki uniwersalny kod napisany w php który będzie wysyłał e-maile tak jak opisałem to powyżej? Przepraszam, ale lepiej nie potrafiłem tego opisać, jeśli coś jest niezrozumiałe proszę pytać. Pozdrawiam! ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 17:05 |