![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 1 Dołączył: 4.05.2019 Skąd: PHP5.6 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hej, mam dość dziwny problem, który teoretycznie nie powinien się pojawić. Obstawiam, że jest to problem z moim Xampp'em i nie resetowaniem komputera przez długie tygodnie.
w dużym skrócie: Mam formularz, który ma unikalny <input type="hidden"> z wartością $_SESSION['key'] - ten kod po dokonaniu INSERT w SQL jest zmieniany aby zapobiec ponownemu INSERT przez np. F5 Dotychczas raczej działało to bezproblemowo, ale aktualnie moje IFy przepuszczają mimo, że nie powinny i troche zgłupiałem... tak wygląda kod:
Przy każdym odświeżeniu (F5) pojawia się Insert w bazie, mimo że $_POST['id'](123456789) != $_SESSION['key'](123) Wiem, że przeglądarka zapisuje wartości, ale serwer mimo wszystko powinien skontrolować każde odświeżenie w IFie - mam rację ![]() PS: wiem, że można to obejść headerem(), ale chce się dowiedzieć czy to wynik błędu czy brak wiedzy? EDIT: Jednak mam racje, ha! Xampp się wysypał przy ponownym uruchomieniu, ale to i tak było bardzo dziwne... Ten post edytował phpuser88 3.04.2022, 23:37:34 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 650 Pomógł: 16 Dołączył: 5.07.2010 Skąd: Ściśle Tajne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
miałem te same problemy z xampp na windows 11... ale on wysypywał mi bazę danych, dlatego lepiej jest zainstalować wamp... nic nie wysypuje
-------------------- Jak coś jest dobre, to nie znaczy że nie może być to lepsze - Ideały nie istnieją ;D
Strony internetowe Świnoujście |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 19:02 |