![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 62 Pomógł: 0 Dołączył: 27.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam problemy z pobraniem danych w elemencie potomnym <questions> sekcja CDATA. Są tam 4 pytania oraz odpowiedzi, które chciałbym wyodrębnić i finalnie wysłać do bazy. Korzystając z DOM (kod niżej)
otrzymuje Kod Pytanie1Odpowiedz1Odpowiedz2Odpowiedz3Pytanie4Odp1Odp2Odp3Pytanie3PrawdaFałszPyt anie2Multi_odp1Multi_odp2Multi_odp3Multi_odp4 Czy ktoś mógłby mnie naprowadzić jak powinna wyglądać składnia aby uzyskać to o co pytam? Plik xml ma postać:
Ten post edytował zaworek 1.04.2022, 13:44:49 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 799 Pomógł: 1827 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I to poprawny wynik.
Musisz wyłuskać z <questions> -> <direction><text> oraz z <answers> -> <answer><text> -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 62 Pomógł: 0 Dołączył: 27.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I to poprawny wynik. Musisz wyłuskać z <questions> -> <direction><text> oraz z <answers> -> <answer><text> Dziękuje za podpowiedź. Udało mi się pobrać w pętli pytania i odpowiedzi.
Pozostało jeszcze wyłuskać która odpowiedź jest poprawna i jaka faktycznie została zaznaczona. Rozumiem, że trzeba dobrać się do atrybutu w elemencie <answers>? Kod <answers correctAnswerIndex="0" userAnswerIndex="0">
Ten post edytował zaworek 4.04.2022, 07:35:53 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 799 Pomógł: 1827 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak.
Czy jesteś w stanie korzystając ze swojego kodu dopasować odpowiedzi do pytań? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Tak. Czy jesteś w stanie korzystając ze swojego kodu dopasować odpowiedzi do pytań? Na ten moment nie jestem. Na razie skupiłem się na samym wyodrębnieniu danych o których wspominałem na początku. Wygląda, że część potrzebnych informacji trzymana jest w elemencie <answer> a inne w <answers>. Poniższe wyświetla index odpowiedzi dla części z pytań. Czy ten zapis jest poprawny?
|
|
|
![]()
|
|
Informacje o poprawnej odpowiedzi zależą od typu pytania:
<multipleChoiceQuestion> <trueFalseQuestion> <multipleResponseQuestion> Być może typów jest więcej. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.06.2025 - 17:03 |