![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 650 Pomógł: 16 Dołączył: 5.07.2010 Skąd: Ściśle Tajne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam taki kod:
i owszem, działa jako input z tagami, ale nie wyskakują mi proponowane tagi... W momencie kiedy zmienię $('#tag').tagsinput({ na $('input').tagsinput({ to wyskakują mi tagi, pomimo że w html mam tak: -------------------- Jak coś jest dobre, to nie znaczy że nie może być to lepsze - Ideały nie istnieją ;D
Strony internetowe Świnoujście |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 799 Pomógł: 1827 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie ma na stronie innego elementu z id="tag"?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 650 Pomógł: 16 Dołączył: 5.07.2010 Skąd: Ściśle Tajne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie bo jak zmieniłem id na tagers to też nie działa
-------------------- Jak coś jest dobre, to nie znaczy że nie może być to lepsze - Ideały nie istnieją ;D
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 799 Pomógł: 1827 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdzałeś błędy w konsoli przeglądarki?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
odnosząc się do tego tematu to szablon którego używam nazywa się Stisla, ale nie mam wszystkich bibliotek z assetsów bo zawsze są jakieś błędy w konsoli... dlatego nie pisałem o nich... Szukam tych bibliotek
-------------------- Jak coś jest dobre, to nie znaczy że nie może być to lepsze - Ideały nie istnieją ;D
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 377 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To czemu ich po prostu nie ściągniesz z https://github.com/stisla/stisla/tree/master/assets?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
bo nigdzie nie ma tych modułów
![]() ![]() ![]() -------------------- Jak coś jest dobre, to nie znaczy że nie może być to lepsze - Ideały nie istnieją ;D
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 377 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dodałem wszystkie moduły ze strony którą podałeś, ale i tak mam błędy w konsoli
![]() ![]() Dodam tylko, że proponowanie tagów mam w pliku custom.js i on nie generuje żadnych błędów... Konsola: Kod ContentDispatcherService: no listeners for an event TAB_STATE__GET_NAVIGATION_METHOD product-3-50.png:1 Failed to load resource: the server responded with a status of 404 (Not Found) product-2-50.png:1 Failed to load resource: the server responded with a status of 404 (Not Found) product-1-50.png:1 Failed to load resource: the server responded with a status of 404 (Not Found) avatar-1.png:1 Failed to load resource: the server responded with a status of 404 (Not Found) avatar-2.png:1 Failed to load resource: the server responded with a status of 404 (Not Found) avatar-3.png:1 Failed to load resource: the server responded with a status of 404 (Not Found) avatar-4.png:1 Failed to load resource: the server responded with a status of 404 (Not Found) avatar-5.png:1 Failed to load resource: the server responded with a status of 404 (Not Found) popper.min.js:4 Uncaught SyntaxError: Unexpected token 'export' tooltip.js:1 Uncaught SyntaxError: Unexpected token '<' simpleuploadadapter.js:12 Uncaught SyntaxError: Cannot use import statement outside a module index.js:3 Uncaught TypeError: Cannot read properties of null (reading 'getContext') at index.js:3:45 Oto kod który powinien działać według wszelkiej dokumentacji ale nie działa bo u mnie w życiu nie może być łatwo.... ldlatego nosze tyle blizn na lewej ręce... każdą porażkę zamieniam w ból
o to cały genialny plik custom.js I wiecie co? nie dodaje on żadnego tagu.... ncdkfWEISDMOFSMLPO[F WEAKJH a to plik citynames.json Kod [ "Amsterdam", "London", "Paris", "Washington", "New York", "Los Angeles", "Sydney", "Melbourne", "Canberra", "Beijing", "New Delhi", "Kathmandu", "Cairo", "Cape Town", "Kinshasa" ] lco jest nie tak? Udało mi się w końcu dodać te tagi, ale mam problem ponieważ select chowa się w inpucie i nie wiem jak ustawić jego z-index w taki sposób aby był widoczny. ![]() CSS dla elementu który powinien być widoczny... Kod element.style { position: absolute; top: 100%; left: 0px; z-index: 2147483647; display: block; z-index: 2222222222222222; } oraz CSS dla inputa: Kod .bootstrap-tagsinput { background-color: #fff; border: 1px solid #ccc; box-shadow: inset 0 1px 1px rgb(0 0 0 / 8%); display: inline-block; padding: 4px 6px; color: #555; vertical-align: middle; border-radius: 4px; max-width: 100%; line-height: 22px; cursor: text; z-index: auto; } Edit: zrobiłem... wystarczyło dodać Kod overflow: unset!important; natomiast mam inny problem gdy zamieniam citynames.json który wygląda tak: Kod [ "Amsterdam", "London", "Paris", "Washington", "New York", "Los Angeles", "Sydney", "Melbourne", "Canberra", "Beijing", "New Delhi", "Kathmandu", "Cairo", "Cape Town", "Kinshasa" ] na mój php który wygląda tak: Kod ?[ "Zachod slonca", "ksiezyc" ] i wiecie co? skrypt przestaje działać? kod js Kod "use strict"; var citynames = new Bloodhound({ datumTokenizer: Bloodhound.tokenizers.obj.whitespace('name'), queryTokenizer: Bloodhound.tokenizers.whitespace, prefetch: { url: 'tags.json', filter: function(list) { return $.map(list, function(cityname) { return { name: cityname }; }); } } }); citynames.initialize(); //$(".inputtags").tagsinput('items'); $(".inputtags").tagsinput({ typeaheadjs: { name: 'citynames', displayKey: 'name', valueKey: 'name', source: citynames.ttAdapter() } }); nie mam już pojęcia... całą noc z tym walczę Ten post edytował Johnas 5.04.2022, 07:50:40 -------------------- Jak coś jest dobre, to nie znaczy że nie może być to lepsze - Ideały nie istnieją ;D
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Pokaz co dokladnie generuje twoj kod php, w kodzie co pokazales widze znak zapytania ktory na pewno psuje wszystko
Ustawiles naglowek JSON w pliku php? Spojrz w zakladke NETWORK na call ktory idzie do tego php co tak naprawde jest zwracane -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Kod ["Zachod slonca","ksiezyc"] a oto kod tego pliku Kod <?php header('Content-type: application/json'); require("../global/config.php"); require("../global/functions.php"); require("../global/engine.class.php"); $engine = new Engine(); // $array = $engine->mysql->get($engine->prefix."tags"); ///get($engine->prefix."tags"); foreach ($array as $data) { $json[] = $data["name"]; } echo json_encode($json); hmm... zmieniłem kod javascript
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat hmm... zmieniłem kod javascript I teraz dziala? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
nadal nie... jak mam plik json oryginalny który w sumie wygląda tak samo to wczytuje dane, ale mój plik php ignoruje...
Tak jak napisałem w komentarzach... konsola się nie wyświetla a tablica citynames pokazuje zero wyników, natomiast jak dam link do pliku którego nie ma to pokazuje mi błąd 404 w konsoli. nie wiem już dlaczego, całą noc z tym walczę ![]() Ten drugi generuje błąd w konsoli: Kod VM196033:1 Uncaught SyntaxError: Unexpected token ? in JSON at position 0 at Function.parse [as parseJSON] (<anonymous>) at Object.success (forms-advanced-forms.js:30:26) at i (jquery.min.js:2:28017) at Object.fireWith [as resolveWith] (jquery.min.js:2:28783) at A (jquery.min.js:4:14035) at XMLHttpRequest.<anonymous> (jquery.min.js:4:16323) nie ma tego znaku zapytania, a błąd się pojawia w momencie kiedy się usuwa Kod header('Content-type: application/json'); Dodaje mi na początku ZWNBSP i nie mam pojęcia jak to usunąć ![]() Ten post edytował Johnas 5.04.2022, 09:37:04 -------------------- Jak coś jest dobre, to nie znaczy że nie może być to lepsze - Ideały nie istnieją ;D
|
|
![]()
|
|
Sprawdzales w przegladarce w zakladce NETWORK co dokladnie zwraca twoj ajax jak prosilem?
Cytat Dodaje mi na początku ZWNBSP i nie mam pojęcia jak to usunąć haha.gif Poprostu tego nie dodawaj ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
kodowanie pliku UTF-8 bez BOM powodowało taki glicz, zmieniłem na zwykłe UTF-8 i nie dodaje się już to...
|
|
![]()
|
|
troche to nie ma sensu, bo wlasnie powinno byc utf8 bez BOM ale cokolwiek tobie dziala
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
wszystko działa, wyświetla tagi, pobiera je z bazy, ale jak dodaje nowy do inputa, nie że do bazy to wysyła mi formularz... nie wiem jak to naprawić... problem rodzi problem
![]() ![]() -------------------- Jak coś jest dobre, to nie znaczy że nie może być to lepsze - Ideały nie istnieją ;D
|
|
![]()
|
|
Cytat ale jak dodaje nowy do inputa, nie że do bazy to wysyła mi formularz Nic nie rozumiem z tego co tu wlasnie napisales
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Jak wciśnie się enter to powinno nowe tagi dodawać w taki sposób:
![]() u mnie po wciśnięciu enter wysyła formularz... nie ma akcji return false -------------------- Jak coś jest dobre, to nie znaczy że nie może być to lepsze - Ideały nie istnieją ;D
|
|
![]()
|
|
No to nie wiem czemu ten system tagow tego nie blokuje.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 17:57 |