![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 95 Pomógł: 0 Dołączył: 16.08.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem z licznikiem w poniższym kodzie. Po dodaniu np. 5 wierszy i kiedy w 1,2,3,4 wierszu zmieniam option na name2 to zawsze input domain zmienia mi w ostatnim wierszu a nie w tym wierszu w którym właśnie jestem.
Ten post edytował inomi13 11.03.2022, 17:22:52 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
$('#domain'.counter).show();
No bo counter ma wowczas ostatnia wartosc. Zamiast bawic sie liczby, to lec po klasach i szukaj domain w tym samym div co twoj select i z banki -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 799 Pomógł: 1827 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Linie 13-16, to powinno się znaleźć na zewnątrz i dlaczego po usunięciu wiersza ustawiasz counter=1?
Co to za konstrukcja $('#select_register'.counter) ? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 95 Pomógł: 0 Dołączył: 16.08.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Faktycznie źle przepisałem kod. Nie do końca rozumiem jak przerobić aby lecieć po klasach. Sprawdziłem i zmieniając tylko select bez warunków też zwraca tylko ostatnią wartość anie tą którą aktualnie klikam.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Sprawdziłem i zmieniając tylko select bez warunków też zwraca tylko ostatnią wartość anie tą którą aktualnie klikam. No przeciez juz ci to wyjasnilem: counter na tym etapie ma ostatnia wartosc. To jest zmienna globalna i to co miala ostatnio to ma nadal. Niewazne czy uzyjesz jeden warunek, 1000 warunkow czy zadnego
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Nie kuman jak mam to zrobići już się w tym wszystkie pogubiłem. Przerabiając fragment kodu na klasy input #domain dodaje się tylko do pierwszego wiersza. W jaki sposób zrobić unikalną nazwę klasę ?
Ten post edytował inomi13 11.03.2022, 17:48:18 |
|
|
![]()
|
|
Klas nie robi sie unikalnych. Mowilem, szukaj klasy w dive z select. a ty teraz lecisz po id #domain i zdziiwony ze lapie ci pierwszy.
1) Rozrozniaj co to ID a co to klasa 2) Czytaj co sie do ciebie pisze 3) Nadaj klase dla divow domain, i potem bierz ten div domain z klasa, ktory lezy w tym samym divie co select, z ktorego wlasnie wybrales. Jak znalezc ten div co lezy w nim select? No jquery ma takie bajery jak PARENT(). -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Zrobiłem tak i display:block jest dodawany do wszystkich inputów a nie do tego konkretnego.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 378 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź sobie w konsoli co w zdarzeniu on.change da $(this)
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Ustawiając $(document).on('change', this, function () w konsoli nie wyświetla się żadna informacja. Cały czas nie wiem jak ogarnąć kwestie aby $(".domain ").parent().css({"display": "none"}); działał tylko do danego wiersza a nie do wszystkich.
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Cały czas nie wiem jak ogarnąć kwestie aby $(".domain ").parent().css({"display": "none"}); działał tylko do danego wiersza a nie do wszystkich. Ostatni raz pisze: czytaj co sie do ciebie pisze. Wyraznie ci napisalem od czego masz robic parent i dopiero majac ten parent masz szukac domain. A ty przeczytasz cos po lebkach, potem walisz losowy kod i placzesz ze nei dziala.... :/ -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Przecież ja nie proszę o gotowy kod tylko o konkretną sugestie a nie zdawkowe odpowiedzi. Chyba po to jest forum... Jak pisze że nie rozumiem do końca twoich sugestii więc jak ma zrobić tak jak proponujesz.
Skoro mam html i dodając klasę do div domain to jak ma działać parent() skoro działa on tylko do klasy wyżej? Tak jak wspominałem chce żeby po wybraniu opcji "name2" pokazywał się div z domain i chował kiedy wybierze się inną opcję. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 378 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$(document).on('change', this, function () ciekawa skladnia ale nie ma nic wspólnego z dokumentacją jquery.
$(document).on('change', function () { console.log($(this)) }) -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Faktycznie masz racje jest błędna składnia jednak cały czas nie mogę złapać punktu zaczepienia jak to ugryźć bo ile nie ma problemu z pokazanie div domain w danym wierszu to cały czas tkwię w miejscu jak zrobić aby div domain hide działał w wyznaczonym wierszu a nie w każdym. Czy parent() dać do warunku czy do wyniku
![]() Ten post edytował inomi13 12.03.2022, 11:07:03 |
|
|
![]()
|
|
Cytat Przecież ja nie proszę o gotowy kod tylko o konkretną sugestie I taka ode mnie dostales ale ja olales. Sie uparles ze masz dojsc do domain i ignorujeszz wszystko po drodze. No nie moja wina ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Na głowiłem się z tym parent() ale w ten sposób nie udało mi się tego zrobić. Znalazłem gdzieś na forum podobny problem i po przerobieniu kodu teraz wszystko gra. Dzięki wszystkim za pomoc i cierpliwość.
|
|
|
![]()
|
|
A wersja z parentem by wygladala tak:
zamiast const row = $(this).closest('.row'); by bylo const row = $(this).parent(); I reszta tak samo jak masz w poprzednim poscie. Zadna filozofia -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 21:59 |