![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 1.03.2022 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, od jakiegoś czasu dostaję maile z tpay odnośnie płatności (brak poprawnej odpowiedzi). Chciałem poprosić o sprawdzenie mojego kodu php co w nim jest nie tak, bo ja już nie daje rady.
Zmianie uległa suma kontrolna tworzonej transakcji "92: 'md5sum' => md5(implode('&',$tranferuj_md5sum))" - dodany & i potwierdzenie juz nie dziala.
Ten post edytował DawidR1 1.03.2022, 12:58:23 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 144 Dołączył: 22.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czy tpay np nie podawał informacji o tym że na przykład zmieniła się weryfikacja md5? Przede wszystkim to uderzaj do nich na support.
Ten post edytował ohm 1.03.2022, 13:10:47 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 1.03.2022 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
informował i to poprawiłem, płatności przechodzą, ale na stronie u siebie nie mam potwierdzenia. Tpay odsyła tylko do manuala.
Uważam że gdzieś od linii 172 sie wysypało i daje komunikat FALSE. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 377 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie możesz używać po prostu bibliotek tpay z githuba? Poprawiali to (wiem bo też w pewnym momencie dostaliśmy w firmie maila o zmianach). Albo zobacz zmiany u nich i dopasuj do swojego kodu.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
if($post['md5sum'] != md5($post['id'].$post['tr_id'].$post['tr_amount'].$post['tr_crc'].$this->kod_pomocniczny))
Ja tam sie nie znam, ale jak mowisz ze nagle trzeba laczyc przez & to czemu w tym kodzie nie laczysz? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No ale co jest nieprostego? Skoro do nich slesz md5sum z & to czemu potem sprawdzasz bez &
![]() Toz logiczne ze sie nie zgadzaja wowczas -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
też myślałem że to to, ale sam tpay mi napisał ze tak ma być
"Uprzejmie informujemy, iż kod przesłany przez Państwa w poprzedniej wiadomości dotyczy sumy kontrolnej z powiadomienia i odbierania danych po transakcji, ta md5 pozostaje bez zmian ( https://docs.tpay.com/#!/Tpay/tpay_notifications)" |
|
|
![]()
|
|
No to idz linijka po linijce i sprawdzaj gdzie kod sie wysypuje. Ja wiem ze to idzie z od nich wiec jakis file_put_contents() i do dziela
A tak na szybko, skoro daje ci FALSE to znaczy ze ten warunek if($_SERVER['REMOTE_ADDR']== $this->transferuj_ip_address && !empty($_POST)) nie jest spelniony -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 11:51 |