![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 0 Dołączył: 24.03.2009 Skąd: Hamburg DE Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
siedzę od kilku godzin nad zmianą nazwy pliku który już jest na serwerze i nic mi nie wychodzi. Wyskakuję mi informację o braku pliku. Możecie mi pomóc w znalezieniu błędu?
a wywala mi błąd: Warning: rename(/home/platne/serwer72/public_html/archiwum/Pismo_z_UPS_2012-02-22.pdf,/home/platne/serwer72/public_html/archiwum/20220213190350.pdf): No such file or directory in /home/platne/serwer72/public_html/plik.php on line 3 Ten post edytował agataperz 13.02.2022, 19:13:13 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 403 Pomógł: 72 Dołączył: 15.07.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I na pewno ten plik masz na serwerze pod tą ścieżką? `/home/platne/serwer72/public_html/archiwum/Pismo_z_UPS_2012-02-22.pdf`
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 594 Pomógł: 66 Dołączył: 22.02.2008 Skąd: Dublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie podawaj sciezki bezwzglednej.
Tylko jak ponizej "archiwum/" . $_POST['plik'] Ten post edytował dublinka 13.02.2022, 21:50:44 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Zakladam ze $_POST['plik'] pochodzi z tego
echo "<input type='radio' name='plik' value='".$file."'> ".$file."<br>"; To sie generuje tylko gdy $file != $outt $outt to $file ale z rozszerzeniem .pdf. Wiec skoro to sie generuje tylko gdy $file != $outt wiec ten plik w ogole nie istnieje wiec logiczne ze jak nie istnieje to ciezko zmeinic jego nazwe ![]() A nastepnym razem patrz co masz w katalogu gdy php ci wyraznie mowi ze tego nie ma ![]() Nie podawaj sciezki bezwzglednej. Tylko jak ponizej archiwum/ . $_POST['plik'] Co ty gadasz. To wlasnie sciezka bezwgledna powinna byc podawana co tutaj jest zrobione. Ot, jak napisalem wczesniej, zmieniana jest nazwa szukanego pliku, temu nie dziala -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$outt to $file ale z rozszerzeniem .pdf. Wiec skoro to sie generuje tylko gdy $file != $outt wiec ten plik w ogole nie istnieje wiec logiczne ze jak nie istnieje to ciezko zmeinic jego nazwe ![]() A nastepnym razem patrz co masz w katalogu gdy php ci wyraznie mowi ze tego nie ma ![]() $outt to $file z rozszerzeniem .pdf, jeśli nazwa bez rozszerzenia zawiera tylko cyfry. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Wyglada na to ze ja tez gadam glupoty
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 00:33 |