![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2005 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam, dość długo szukałem informacji jak pobrać od odwiedzającego strone informacje z jakiego korzysta systemu i z jakiego jest kraju, narazie udało mi sie uzyskać, host, ip przeglądarke, rozdzielczość, ale niewiem jak w przypadku 2 wyżej wymienionych rzeczy
![]() w manualu jest dla przykładu podany taki kod:
$_SERVER['HTTP_USER_AGENT'] tego używam do wykrycia przeglądarki, ale jak z tego pobrać i czy sie da system operacyjny ? chodzi mi oto żeby był w osobnej zmiennej zapisany żebym później dodał tą informacje do bazy, po zastosowaniu tego kodu na stronie otrzymuje: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; FunWebProducts; .NET CLR 1.1.4322) -------------------------------------------------------------------------------- Warning: get_browser(): browscap ini directive not set. in c:\usr\krasnal\www\test2\sys.php on line 4 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in c:\usr\krasnal\www\test2\sys.php on line 6 niby cos na górze pokazuje, ale jak wyciągnąć tylko system ?, bo to mnie interesuje ... no i z jakiego kraju pochodzi odwiedzający ... prosze o pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Swojego czasu też musiałem coś takiego napisać, masz skrypt na przeglądarkę, co do kraju nie wiem. Ale chyba musisz skorzystać z bazy danych adresów IP. Nie mam pojęcia może ci ktoś inny doradzi co do kraju, ale do rzeczy:
Pozdrawiam! Ten post edytował scarface 27.02.2005, 19:40:50 -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 1 Dołączył: 3.04.2004 Skąd: Trójmiasto (Gdańsk) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wiele razy bylo na forum jak okreslic kraj na podstawie IP (baza adresów)
co do przeglądarki: JS określa przeglądarkę i przesyła jakoś do skryptu. Pewnie w ten sam sposób pobierasz rozdzielczość -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2005 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja na przeglądarke połączyłem 2 przykłady z manuala i mam coś takiego:
niewiem czy jest to poprawny kod ale pokazuje dobrze ![]() ![]() EDIT: rozdzielczość pobieram tak:
a możesz podać linki gdzie to było na forum bo nie znalazłem ![]() Ten post edytował Axel 27.02.2005, 19:56:57 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=25767
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=26653 Może to cię nakieruje. -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
print_r( $_SERVER )
lub tez php_info() i tam szukaj przegladarki -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 461 Pomógł: 32 Dołączył: 17.09.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ścągnij sobie Imperator Stats i Bitlog Stats - potem przejrzyj ich kod i wykrozystaj co potrzeba
![]() Co do tablic geolokalizacyjnych to firma MaxMind oferuje darmową tablicę z trafnością około 95%. Poza tym jak chcesz wykryć przelądarkę to najpeirw sprawdź czy zawiera ciag Opera - jeśli tak to jest to przegladarka Opera, która podszywa się pod inną. Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:45 |