Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Problem z formularzem(post)
Wiktor
post 11.05.2003, 10:43:05
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Z góry uprzedzam że czytałem ten przyklejony topic o post i get...
No więc mam problem z formularzem. Wszystko działa tylko że wyświetla błąd: Warning: Undefined variable: imie in d:foxserverwwwcwiczeniaformularzguestbook.php on line 13

A kod mam taki:
Kod
<?php

if(!($imie) or !($email) or !($www) or !($opinia))

{

print '<FORM method = "POST">';

print '<b>Twoje imie lub xywka:</b> <input type = "text" name = "imie"><br>';

print '<b>Twoj adres e-mail:</b> <input type = "text" name = "email"><bR>';

print '<b>Adres twojej strony internetowej:</b> <input type = "text" name = "www"><br>';

print '<b>Co sądzisz o tej stronie? </b><input type = "textarea" name = "opinia"><br>';

print '<input type="submit" value="Wyslij">';

print '</FORM>';

} else {

print "Witaj $imie! Twoj e-mail to: $email, a adres twojej strony to $www.<br>";

print "$opinia";

}

?>

Jesli na początku dam :
Kod
     $imie = $_POST['imie'];

$email = $_POST['email'];

$www = $_POST['www'];

$opinia = $_POST['opinia'];

To też wywala błąd ale taki: Warning: Undefined variable: _POST in d:foxserverwwwcwiczeniaformularzguestbook.php on line 8

Warning: Undefined variable: _POST in d:foxserverwwwcwiczeniaformularzguestbook.php on line 9

Warning: Undefined variable: _POST in d:foxserverwwwcwiczeniaformularzguestbook.php on line 10

Warning: Undefined variable: _POST in d:foxserverwwwcwiczeniaformularzguestbook.php on line 11

$HTTP_POST_VARS['']; tez nie pomaga... Używam foxservera a zmienne globalne mam na ON
Co jest? Pomożcie help!

Najdziwniejsze w tym wszystkim jest to ze DANE SĄ PRZEKAZYWANE I WYPISYWANE!!! Tylko że jeszcze wyświetla błąd...
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 31.07.2025 - 08:02