![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 0 Dołączył: 28.09.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam mam skrypt ktory pobiera kod HTML z pliku. i Teraz np jakbym chcial zrobic ksiege gosci to musze zrobic 3 pliki z kodem gora srodek i dol. i teraz czy dalo by sie zrobic ta ksiege tylko na tym jednym pliku html? ja myslalem zrobic to tak aby skrypt otwieral pliczek html i wyswietlal go na stronie a gdy znajdzie kawalek kodu <table id=cos...> to zerby go powtarzal x razy. Czy dalo by sie to jakos zrobic? I jak?
Z gory dzieki, narazie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dało by się. Pobierasz wzór wpisu z tego pliku html poprzez preg_match a następnie wyświetlasz go pętlą (while lub foreach) Poczytaj o SMARTY oraz zajrzyj na forum Systemy szablonów a tam jest pełno informacji na ten temat
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 0 Dołączył: 28.09.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie chce wykorzystywac do tego smarty. a jak juz przy tym jestesmy to jak zrobic cos co jak napotka w tekscie slowo id (i tu sie pojawia problem bo jak ktos da wpis id=cos to bedzie powtarzal jeszcze to ale to szczegol) to zeby zapetlalo x razy dana tabele czy co tam bylo by w kodzie. moze jakas funkcja?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
szablon.txt
Kod JAKIS KOD COS TAM DALEJ I TAK DALEJ I TAK DALEJ<br /><br />Wpisy<br /><br /> <!-- PETLA begin --> Nick: <b>{L_NICK}</b><br /> Wpis: <b>{L_WPIS}</b><br /><br />---------------<br /><br /> <!-- PETLA end --> JAKIS KOD COS TAM DALEJ I TAK DALEJ I TAK DALEJ show.php
Nie wiem czy zadziała (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Pisane na szybko bez sprawdzania.... |
|
|
![]()
|
|
hm cos to nie dziala. ja chcialem zrobic to jakos tak
mam taki kod
i chodzi mi o to ze jak ten kod napodka w pliku html na np <!-- PETLA begin --> to zacznie wykonywac x razy ten kod a jak napotka <!-- PETLA end --> to skonczy i skonczy parsowac reszte strony i chcialem jeszcze zrobic zeby ta petla byla na zewnatrz ( nie w klasie ) ale na to juz nie mam pomyslu kompletnie :/ Ten post edytował Dex1987 1.03.2005, 00:27:35 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 12:32 |